medborgaren

Senaste inläggen

Av medborgaren - 14 april 2010 18:37

Carl Bildt bjuder in till ett expertmöte om yttrandefrihet och säkerhet på Internet. Mötet ska hållas i Stockholm i mitten av juni.


Gäller detta Sverige också? Frågan är ju högst relevant, Medborgaren beskrev igår det sk. "Lilla Saltsjöbadsavtalet". Se menyn här intill.   

Frihet på Internet betyder inte bara frihet att få skriva vad man vill, en rättighet som än så länge finns i Sverige men som ständigt naggas i kanten. Frihet på Internet innebär också att medborgarna ska kunna läsa om alla samhällsproblem och aspekter på olika politiska beslut som tagits. Här är Sverige i sanning en "informationsdiktatur", eftersom många stora och viktiga områden systematiskt mörkas. 


  • Massinvandringens kostnad
  • Massinvandringens framtida påverkan på Sveriges demografi, och den Islamifiering som pågår
  • Invandrarnas överrepresentation i brottsstatistiken

Allt detta är saker som det finns siffror på, eller som det lätt går att räkna ut. Men av någon anledning så rapporteras det ingenting om detta i Sveriges stora medier.


http://www.svd.se/naringsliv/it/bildt-har-mote-om-internets-framtid_4564335.svd


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/friheten-pa-natet-maste-forsvaras_4123091.svd


Av medborgaren - 13 april 2010 21:34

Har ni hört talas om Lilla Saltsjöbadsavtalet?


Nej, skulle inte tro det. Det är inget som Svensson ska höra talas om. Det handlar om en tyst överenskommelse, diskuterad den 21 mars 1987 vid Svenska Journalistklubbens möte i Saltsjöbaden. Troligtvis inte ett regelrätt avtal, men det handlar ändå om att den församlade journalistkåren kom överenskommelse om att mainstream Media i Sverige ska mörka överrepresentationen av invandrare då det gäller brottslighet. Skulle någon journalist bryta mot denna tysta överenskommelse så kommer det obönhörligen leda till att denna person tittas ner på och tilldelas andra arbetsuppgifter. 

   

Tidigare fanns även en video på Youtube av ett senare samtal där avtalet diskuterades.

     

Denna video har nu tagits bort. En utskrift av detta samtal finns dock bevarad, och det lyder så här: 


  

Detta är alltså bakgrunden till det vi ser i Media än idag. Berömda exempel inkluderar tidningen Metro, som gav bankrånaren Rami ett alias "Gustav". Eller att misstänka brottslingar med svenskt utseende och namn publiceras med namn och bild redan vid första misstanke, medan även dömda personer med invandrarbakgrund hemlighålls.

Av medborgaren - 13 april 2010 19:27

Nu har 23-åringen iallafall erkänt att han var på platsen för P-platsdråpet. Hans familj bekräftade ju det redan för flera dagar, men 23-åringen fortsatte att neka ett tag till.


Polisen genomför nu också rekonstruktioner på brottsplatsen.


  


Däremot vidhåller han genom sin advokat Leif Silbersky familjens ståndpunkt att dråpet av den gamla damen var en olycka. En mycket märklig "olycka" i såfall...


  • Var det en olycka att han parkerade på handikapp-platsen?
  • Olycka att han smällde upp bildörren och fällde mannen?
  • Olycka att han därefter gick lös med knytnävarna mot både mannen och den gamla kvinnan?

I såfall har han en helt annan syn på vad en "olyckshändelse" är, är det representativt för hur man tänker i Libanon eller Gaza eller var det nu var han härstammar ifrån?


Medborgaren tycker att det är särdeles ynkligt att inte stå upp och erkänna vad som hänt. Om det var en olycka; varför höll han sig då undan från Polisen i flera dagar?  Varför gömde hans familj undan honom (familjen måste för övrigt också bli fällda för skyddande av brottsling om det ska vara någon rim och reson i detta).


Advokaten fortsätter: "Det är en ung, ostraffad man som är djupt ångerfull och nu inte vill annat än att allting ska redas ut". I såfall väldigt konstigt att han fegt gömde sig och, sedan även ljög då han väl togs in.


Leif Silbersky har en sällsynt förmåga att dyka upp så snart något kontroversiellt dåd har inträffat, dyrt betalad för att skydda brottslingen med Dina skattepengar...


  

Visst har alla rätt till en advokat, men då Leif Silbersky dyker upp så vänder det sig ofta ett par extra varv i magen.


Till slut en stilla undran: Om nu mannen blir fälld. Kommer då Aftonbladet, Expressen, DN och SVD publicera hans namn och bild? Det är ju brukligt i fall då förövaren i ett uppmärksammat våldsbrott blivit fälld. Finns det någon anledning att göra ett undantag just i detta fall, och i såfall varför? 


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/landskronafallet-det-var-en-olycka_4560175.svd


http://www.dn.se/nyheter/sverige/rekonstruktion-pa-parkeringsplats-1.1077624

Av medborgaren - 12 april 2010 21:36

Både Sveriges Radio (SR) och Utbildningsradion (UR) kör nu riktade politiska kampanjer på sina hemsidor. 


I Sveriges Radios fall handlar det om serien "Främlingsfientlighet och nationalism"


    

Väl så, om det verkligen handlade om att bekämpa åsikter som med fog kan sägas vara oönskade av alla. Felet man gör är att man buntar ihop rent extremistiska riktningar och lägger dem i samma korg som exempelvis åsikten att förespråka ett mer ansvarsfull flyktingmottagande. Dessa likställs, som lika illa. Man buntar ihop Sverigedemokraterna med det extremistiska partiet Jobbik i Ungern. Det är precis som man på redaktionen har bestämt sig för vad folk får tycka. Kritik mot Sveriges invandringspolitik och det mångkulturella experimentet får tydligen inte förekomma, resonerar Sveriges Radio. Det är något unket över denna kampanj, en illa dold satsning mot ett enskilt parti som kandiderar till Sveriges riksdag på ett program som i de flesta Europeiska länder är vardagsmat.


Här är ett annat klipp från Sveriges Radios hemsida:

      

Inte kan det väl sägas vara neutralt, vilket ska vara en hörnsten för Public Service. Men det var länge sedan Public Service i Sverige lämnade denna inriktning och började satsa på politiska kampanjer, bekostade med skattemedel.
Utbildningsradion bedriver samtidigt en kampanj för Islam i Sverige. Så här ser det ut på sidan, varvat med intervjuer och reportage:


  

Faktum är att detta inte är långt ifrån ren propaganda för denna religion, som av många uppfattas som ganska totalitär. Kan det verkligen vara Utbildningsradions uppdrag? När läste vi senast en motsvarande reportageserie om kristendomen?


Så här står det i en artikel:

I tv-programmen möter vi människor av olika ursprung, i olika åldrar och med vitt skiklda erfarenheter. Men tron har de gemensamt.

Det är t ex den unga kvinnliga läkaren Behija i Kroatien, schweiziska Rabia, bosatt i Istanbul och som konverterat till islam, idrottsstuderande Arnela i Stockholm, som också har VM-brons i brasiliansk jiu-jitsu, Mohammed som sitter i Piteå kommunfullmäktige och historikern Hossein i Granada i Spanien.

Av serien framgår det att det finns många slags muslimska inriktningar och att det på sina håll utvecklas ett slags europeisk islam.

Detta är knappast okontroversiella åsikter, det finns många människor i vårt land som inte skulle hålla med om den sista meningen. Därför är det anmärkningsvärt att den publiceras som fakta och ligger ute helt oemotsagd.


Utbildningsradion beskriver vidare i lyriska ordalag ett fall då en person som blivit utvisad från Sverige "räddades" tillbaka av sina vänner.


  

Underrubriken är De räddade en utvisad kompis. Oavsett vad man tycker om utvisningsbeslutet, så är det beslutat. Kan det verkligen ligga i Utbildningsradions uppdrag att verka emot beslut fattade av Svenska myndigheter?


Av medborgaren - 12 april 2010 19:08

Eurozonen försöker nu rädda Grekland, som är på väg att bli det första Eurolandet som faller samman totalt. 


 


Det en gång så stolta landet, västvärldens vagga och sydostliga utpost, är nu knäckt av de växande obalanserna inom Eurosystemet, och att de kunnat dölja en vanskött ekonomi tack vare medlemskapet i "klubben".


Fler länder lär följa. Spanien, Italien, Irland och Portugal rapporteras ha nästan lika stora problem som Grekland. Spanien är ett särskilt stort problem, och landets ekonomi är så mycket större än Greklands så det är svårt att se hur situationen ska kunna räddas upp på samma sätt som med Grekland.


  


Uppgörelsen kring Grekland innebär att de andra Euroländerna ska vara beredda att ge pengar till Grekland på förmånlig ränta.


Det är så mycket som 7500 miljarder kronor som behövs för att rädda detta skakiga Eurobygge, en hisnande summa.


Det är mycket svårt att se hur Euron ska kunna överleva på sikt, då det blir så här skakigt redan i den första lågkonjunkturen efter införandet. Man får förmoda att ojämnheterna inom zonen kommer att byggas på successivt och till slut orsaka en total kollaps. Redan nu lär det finnas tjänstemän inom EU som har till uppgift att fundera på hur Euron ska kunna avskaffas på ett kontrollerat sätt, och länderna återinföra nationella valutor. Detta utan att man förlorar ansiktet totalt, ett gigantiskt propagandaprojekt som det ska bli intressant att följa.


http://www.dn.se/ekonomi/centralbankern-stodkoper-euro-1.1109160


http://www.dn.se/ekonomi/bundestag-godkanner-stabilitetspaket-1.1109235


http://www.dn.se/ekonomi/finansministrarna-i-nytt-krismote-om-euron-1.1109292


http://www.dn.se/ekonomi/planen-klar-for-nodlan-till-grekland-1.1075891


http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/raddningsplan-starkte-borser_4552553.svd


http://www.dn.se/nyheter/varlden/grekland-begar-eu-stod-1.1082383


http://www.dn.se/nyheter/varlden/analytiker-ingen-langsiktig-losning-1.1082444


http://www.dn.se/ekonomi/nya-dystrare-siffror-for-grekland-1.1081725


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/greklands-skuldproblem-kan-spridas_4607753.svd


http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/allt-morkare-for-grekland_4601989.svd

Av medborgaren - 12 april 2010 17:51

Dagens Nyheter kör på hårt med att rapportera kring "Nätrasister" som man kallar det. Egentligen är syftet antagligen att misskreditera nätet som diskussionsplats, eftersom man vet att Sverigedemokraterna är starka där.


Det kan knappast vara så att man är Extremhöger eller Rasist för att man vill att Sverige ska föra en, för alla parter, mer långsiktigt hållbar politik. Det kan inte heller vara att kritisera militanta muslimer, eller att anse att Sveriges anpassning till islam går för fort för att samhället ska orka med det.


  


http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/vad-tycker-du-om-mobben-pa-natet-1.1075100


Medborgaren har rapporterat om detta tidigare, mer finns att läsa här:


http://medborgaren.bloggplatsen.se/2010/04/09/2809991-vad-ar-extremhoger-eller-rasist/

Av medborgaren - 11 april 2010 15:53

Det går hetsigt till i demonstrationer för och emot ett moskébygge i Göteborg idag. En stor, och förmodligen kostsam, polisinsats bevakar att de hätska grupperna inte kan nå varandra. Enligt uppgift lär det vara det den obehagliga nazistorganisationen "Nordisk ungdom" som står bakom motdemonstrationen.


Odemokratiska organisationer som "Nordisk ungdom" har Medborgaren inte ett skvatt till övers för.


Däremot måste man tyvärr befara att motsättningar av denna karaktär  kommer att öka i Sverige, allt eftersom islam breder ut sig över landet. Sverige är ett land med en 1000-årig kristen värdegrund och har också en lång demokratisk tradition, och hur fogliga det svenska folket än är så kommer de antagligen inte stillasittande acceptera denna stora förändring.


  


Medborgaren anser att om moskéer överhuvudtaget måste byggas, så bör det vara sparsamt, och byggas på ett sådant sätt att de smälter in i den svenska byggnadstraditionen. Minareter bör därför undvikas i möjligaste mån.


Mycket av detta bråk skulle kunna undvikas om de muslimska ledarskapet i landet själva försökte undvika konfrontation. Idag förläggs ofta moskéerna till platser som man påförhand kan veta att det kommer att bråk om, istället för att verkligen försöka smälta in och integreras i samhället. Muslimska friskolor är ett annat tecken på detta avståndstagande.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/stor-polisinsats-vid-mosketag-1.1075833


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/polisinsats-vid-moskemanifestation_4551639.svd
Av medborgaren - 11 april 2010 13:04

Läser att Sverige ska skaffa in två stycken ubåtar i Gotlandsklass, som ska levereras 2018/2019. Lång ledtid på de där rackarna.


  


Om försvaret kan man tycka vad man vill, men Medborgaren anser att det är viktigt att Sverige har ett starkt och respektingivande försvar. Det är ju inte direkt så att den mäktige grannen i Öster är hur fredlig som helst, och det tar lång tid att återta försvarskapacitet då den väl monteras ner.


Försvaret kan också användas till så mycket annat, t.ex att sättas in vid stora katastrofer, bränder och olyckor. Titta bara på hur många som kunde räddas genom marinens ytbärgare vid Estoniakatastrofen.


Det rapporteras i tidningarna att det råder oenighet om ubåtsköpet, S och V är positiva medan MP är starkt kritiskt. Men detta är ju knappast något jätteköp. Om vi överhuvudtaget ska kunna ha en marin värd namnet så bör det ju åtminståne köpas in en eller annan ny ubåt då och då. Och de nu aktuella 2 st ska alltså levereras om nästan 10 år iallafall!


http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-koper-tva-nya-ubatar-1.1075785


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sverige-ska-satsa-pa-nya-ubatar_4550609.svd

Skapa flashcards