medborgaren

Senaste inläggen

Av medborgaren - 28 maj 2010 17:39

Nu är alltså den 23-årige mannen dömd, och tidningarna borde, som brukligt är,  nu publicera namn och bild på den dömde. Han heter Ahmad Akileh, och är ursprungligen från Libanon. Här är en bild:


     


Det är ytterst anmärkningsvärt att Media fortfarande inte skriver ett knyst om vem han är eller vilken bakgrund han har. Normalt i alla uppmärksammade brottsfall (utom då invandrare är inblandade) är att Media publicerar namn och uthängande bilder allra  senast vid dom, men ofta mycket tidigare. Ofta redan vid gripande eller häktning. Jämför bara med Mats Alm!


Varför inte denna gång?  Är det "Lilla Saltsjöbadsavtalet" som gör sig gällande igen?


http://medborgaren.bloggplatsen.se/2010/04/13/2830890-lilla-saltsjobadsavtalet/


SVD ändrar idag helt plöstligt sin rubriksättning i Mats Alm-fallet till "35-åring". Antagligen i list, eftersom skillnaden mot Landskronafallet annars skulle ha blivit löjligt uppenbar.


Medborgaren förutsåg att namn inte skulle publiceras ens efter fällande dom. Redan i detta inlägg:


http://medborgaren.bloggplatsen.se/2010/04/21/2866874-skorhet-som-en-formildrande-omstandighet-vid-drap/


 Han är dömd till 22 månader och kommer därför ut efter 14. Numera är det TV på alla rum i fängelserna, och muslimsk kost serveras till den som vill ha, till ett betydligt högre portionspris än  vad som är brukligt på Svenska ålderdomshem.


  


http://www.dn.se/nyheter/sverige/23-aringen-domd-till-fangelse-1.1112924


http://www.dn.se/nyheter/sverige/spand-stamning-i-landskrona-1.1113062


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fangelse-for-p-brak-i-landskrona_4781445.svd

Av medborgaren - 21 maj 2010 18:25

Ett valtest har lagts ut på flera tidningars hemsidor. Ett sådant där vanligt test där du kan klicka i ett antal frågor, och får svar på vilket parti du sympatiserar närmast med.

    


Det unika denna gång är att Sverigedemokraterna var med som alternativ. Inget konstigt med det, och det visar sig att ganska många klickar i åsikter som stämmer bäst med Sverigedemokraterna. Och blir "chockade" över detta, för de har ju via media fått lära sig att SD är ett ont enfrågeparti.


Att SD får bra siffror beror helt enkelt på att de har ganska normala åsikter kring det mesta, men skiljer ut sig från riksdagspartierna i ett antal frågor där även en stor andel av väljarkåren mer håller på SD:


  • Om ökad invandring är positivt eller ej
  • Turkiets medlemskap i EU
  • Sveriges medverkan i Euron

Inget konstigt med det. Man kan nog förvänta sig att 20-30% av de som gör testet kommer att finna att de står SD närmast, rent åsiktsmässigt. "Problemet" är ju att media lärt oss något annat...


Lena Sundström i Aftonbladet går ut och instruerar att man inte ska ta testet på allvar. Även om det visar att du ligger SD nära, så sympatiserar du egentligen inte alls med deras åsikter, lär hon ut från bästa nyhetsplats.


Sundström försöker få det till att det är något "fel" på testet. Vad som skulle vara fel framgår dock ej. Hon kommer fram till: "beror snarare på att partiet medvetet har lagt sig nära de etablerade partierna i flera frågor, och sticker ut i ett fåtal."


Vad som avses med "medvetet har lagt sig" framgår dock inte heller. Sanningen är ju att SD har en ganska allmänborgelig politik, med arbetslinje och stöd för kärnkraft och ett starkt försvar. Men skiljer som sagt var ut sig från de övriga partierna genom sitt tydliga ställningstagande mot massinvandring från de muslimska länderna. Precis så som man kan förmoda att många klickar i testet.  


Samtidigt pumpar media ut undersökningar som ska försöka hålla kvar SD på nivån runt (och helst under) 4 %.  Nedgångar beskrivs med extremt svarta rubriker som "raset", medan uppgångar förtigs helt. Egentligen är det helt otroligt att SD kan ligga på runt 4 % i undersökningar med dessa negativa skriverier från så gott som samtliga av landets media. Att partiet kommer in i Riksdagen i höst får dock anses som helt klart, eftersom det alltid har underskattats med 1.5-2 ggr jämfört med aktuella opinionsundersökningar, pga "skrämselfaktorn".


http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/ras-for-sd-i-nya-sifon_4722607.svdhttp://blogg.svd.se/svdse?id=19355

Av medborgaren - 15 maj 2010 19:45

Nu är det även försök till mordbrand mot Lars Vilks. Sannolikt utfört av några förvirrade muslimer, som tar allting på alldeles för stort allvar. Det arbete som Vilks utför är ett sant hjältedåd, för svensk yttrandefrihet.


Lars Vilks borde utses till årets svensk. Läs även detta, om överfallet vid föreläsningen:


http://medborgaren.bloggplatsen.se/2010/05/13/2967505-hjalten-lars-vilks/


  


http://www.dn.se/nyheter/sverige/vilks-hem-utsatt-for-mordbrand-1.1098381


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vilks-hem-utsatt-for-mordbrand_4721029.svd


Av medborgaren - 13 maj 2010 13:35

  


Nu är yttrandefriheten åter på tapeten. Konstnären Lars Vilks blev attackerad under ett föredrag i Uppsala. Föredraget handlade om var gränserna för yttrandefrihet går, och han illustrerade med en del olika bilder som väckt respektive inte väckt reaktioner. Vilks började med att visa en del provocerande bilder kring kristendomen, och redogöra för hur dessa tagits emot i samhället. Ingen reagerade nämnvärt över detta. Studenterna antecknade flitigt de ord som föreläsaren framförde. På raderna längst fram satt dock några muslimer, men gjorde än så länge inget väsen av sig.


Men i samma sekund som han nämnde motsvarande sak kring Islam så kastade sig denna grupp muslimer (5-10 st) som satt på de första raderna upp mot konstnären. De skadade två poliser och vrålade Allah Akhbahr så högt de kunde. Fullt tumult i Uppsala universitet alltså, upplysningen och utbildningens högborg. Ett tag gick det att se en videoupptagning från föreläsningen.  


  


Vill vi ha det så? Ska allt arbete för yttrandefrihet nu raseras på kort tid pga den muslimska massinvandringen?  Medborgaren kan inte se något förmildrande alls i denna hatiska religion. Islam skiljer ut sig totalt från alla andra trosinriktningar i åtminståne 3 saker

- Önskan att breda ut sig och dominera världen

- Hatet och våldet mot alla som inte inrättar sig i Islam

- Kvinnoförtrycket och mansdominansen


Vilks hemsida blev "kapad" av muslimer strax efter attacken, och ser ut så här istället för att visa konstnärens bilder och media:


  

På Fazebook utnyttjar muslimerna själva den yttrandefrihet vi (fortfarande?) har i Sverige och bildar hatgrupper mot den modige konstnären:


  

Dessa grupper får mycket snabbt många medlemmar, därför att det bor så väldigt många radikala muslimer i Sverige. Allah Akbahr, må denna fridfulla religion segra...


http://www.dn.se/nyheter/sverige/vilks-overfallen-under-forelasning-1.1092322


http://www.dn.se/nyheter/sverige/folk-skrek-och-rusade-fram-mot-vilks-1.1092330


http://www.dn.se/nyheter/sverige/vilks-misstankta-slappta-1.1093358


http://www.dn.se/nyheter/sverige/lars-vilks-hemsida-hackad-1.1093489


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vilks-overfallen-under-forelasning_4705041.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lars-vilks-gardagen-var-ett-nederlag-for-alla_4708415.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vilks-hemsida-hackad_4708323.svd


Av medborgaren - 22 april 2010 18:09

Det kommer hoppfulla signaler från Belgien. Landet kan bli först ut att förbjuda heltäckande slöja, sk.  burka och niqab.


Det är alltså klädesplagget som bärs av den högra personen på denna bild. Jämför gärna med Ipod-tjejen brevid. 1400-talet mötet 2000-talet?


  


Förbudet, om det går igenom, måste på alla sätt ses som en stor seger för demokrati, öppenhet och sekularisering.


Att tvingas bära plagg som det på bilden ovan är ett oerhört uttryck för kvinnoförakt och kvinnoförtryck. Dessutom motverkar det ju tyvärr integration i samhället. Ingen kan förvänta sig att bli bemött på ett respektfullt sätt när man är täckt som på bilden, det sänder helt enkelt budskapet "STOPP" med hela sin attityd till omgivningen. Så är vi människor funtade, och det går inte att tänka bort.


    


Att sk. vänstergrupper motsäger sig förbudet är väldigt konstigt. Samma grupper som säger sig värna kvinnans rätt tar här istället ställning för den mest fundamentalistiska muslimska manliga terrorn mot kvinnor. Det går helt enkelt inte ihop.


Det finns de som hävdar att detta inte är förtyck, att det på något sätt skulle vara kvinnans fria vilja att täcka sig så här. Då har man inte förstått grunderna. Ett barn som blir slaget av sin förälder kan ibland höras försvara föräldern, det är ju "han som har rätt". Precis så är det här. Oavsett vad kvinnan säger så är det i grunden ett uttryck för ett patriarkaliskt manligt förtryck.


Att någon kan bli kallad för "högerextrem" för att vilja skydda dessa kvinnor från en kvinnoförnedring från mörkaste medeltiden, ja det trotsar varje uns av logik och förnuft.


Förhoppningsvis kan detta belgiska steg sporra fler europeiska länder att våga sätta ner foten och följa efter. Frågan debatteras i Frankrike, där det ska röstas i Maj. Danmark funderar på samma modiga steg. Det diskuteras även i Schweiz, Österrike och Nederländerna. Men ett land där det med säkerhet inte kommer att bli något är Sverige, undfallenhetens land. En folkomröstning i Sverige skulle med stor sannolikhet innebära att folket säger nej till detta förtryckande plagg, men tyvärr lär det aldrig hända.


Frågan är vilket samhälle vi vill ha?

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/belgien-kan-bli-forst-ut-att-forbjuda-sloja-1.1081690


http://www.dn.se/nyheter/varlden/debatt-om-slojor-skapar-splittring-i-frankrike-1.1033487


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/belgien-rostar-om-nikabforbud_4601109.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/brannhett-tyg_4251275.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/burkan-tillhor-medeltiden_4258561.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/frankrike-rostar-om-burka-forbud-i-maj_4604193.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/belgiskt-burka-beslut-kan-bli-pilotfall_4602419.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/politisk-kris-i-belgien-fordrojer-burkaforbud_4604671.svd


http://www.dn.se/nyheter/varlden/belgiskt-slojbeslut-en-skenfraga-1.1086070

Av medborgaren - 21 april 2010 17:40


Idag har vi kunnat ta del av nya otroliga turer i målet kring den 23-årige Libanesen från Landskrona. Hans advokat Leif Silbersky hävdar att det är en förmildrande omständighet att den dräpta 78-åriga kvinnan var såpass skör. Han hävdar att eftersom hon kan ha avlidit av en bristning i hjärnan då hon slogs ner mot asfalten, så bör hans klient få ett mycket mildrare straff.
Denne Silbersky verkar ju helt oförmögen att tänka klart. Han är visserligen en advokat som har till uppgift att försvara sin klient, för våra skattepengar. Men för den delen kan han ju inte sjunka hur lågt som helst. Är han så hungrig på ett fett advokatarvode så han är beredd att fullständigt sälja ut all moral han kan ha?

Idag har vi kunnat ta del av nya otroliga turer i målet kring den 23-årige Libanesen från Landskrona. Hans advokat Leif Silbersky hävdar att det är en förmildrande omständighet att den dräpta 78-åriga kvinnan var såpass skör. Han hävdar att eftersom hon kan ha avlidit av en bristning i hjärnan då hon slogs ner mot asfalten, så bör hans klient få ett mycket mildrare straff eller helst försättas på fri fot direkt. Tidningarna hakar på direkt, man gör ju allt för att detta brott ska tonas ner och helst försvinna så snabbt som möjligt ur folks medvetande, möjligtvis kvardröjande som "den där olyckan på parkeringsplatsen".


   

Advokaten Silbersky verkar helt oförmögen att tänka klart. Han är visserligen en advokat som har till uppgift att försvara sin klient, för allas våra skattepengar. Men för den delen kan han ju inte sjunka hur lågt som helst. Är han så hungrig på ett fett advokatarvode så han är beredd att fullständigt sälja ut all moral han möjligtvis kan ha kvar?


  


Pengar är nog det enda som räknas för denne obekymrade advokat.


Det intressanta är att hans resonemang öppnar för en hel del "möjligheter". Barn är till exempel en utsatt grupp som inte tål lika mycket stryk som en storvuxen karl utan att gå sönder. Då bör det alltså enligt samma resonemang inte vara lika allvarligt att slå ihjäl ett barn?


   


Det ska bli synnerligen intressant att se hur rättegången skildras. Vid tidigare uppmärksammade våldsbrott så har ju TV och tidningar rapporterat Live, med ingående beskrivning av brottet och namn på inblandade personer och vittnen. Man måste väl ändå kunna förmoda att det ska bli likadant denna gång?


Då, om inte förr, så kommer det framkomma om detta verkligen är den "olyckshändelse" som förövarens familj, samt representanter för hans muslimska källarmoské hävdar.


     

Företrädare för 23-åringens källarmoské "Grupp 194, Islamiskt kulturcenter, Svenska-Palestinska vänskaps-föreningen, Kulturell orientaliskt forum" håller presskonferens och hävdar att 23-åringen är helt oskyldigEller om det är som vittnen och den överlevande äldre mannen ju något mer trovärdigt beskriver, ett brutalt dråp.


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/silbersky-en-olyckshandelse_4594159.svd


Av medborgaren - 20 april 2010 19:09

Medborgaren kan idag berätta om en artikel i Uppsala Nya Tidning (UNT). Det handlar om en kreativ man i 37-årsåldern som lurat till sig 270.000 kronor i sjukpenning genom att uppvisa sig som handikappad. Han spelade tydligen mycket bra. Dessutom har han även hämtat ut ett flertal bilar från Upplands Bilforum på kredit. Dessa bilar har han sedan på egen hand kört ner till Irak som han tidigare "flytt" ifrån, samt även då kunnat passa på att hälsa på sin mor i Irak.

  

Nu när detta uppdagas så krävs dock inte mannen på något annat än att betala tillbaka de 270.000 kronorna. Han "riskerar" att polisanmälas ,som det står i artikeln.


En sannerligen dråplig och lärorik historia om tillståndet i nationen Sverige.


http://www.unt.se/startsidan/lurade-till-sig-sjukpenning-917154.aspx

Av medborgaren - 20 april 2010 17:25

Märklig figur den där 23-åringen och hela hans familj från Libanon (sedemera har de även uppgivit Irak).  Advokat Leif Silbersky har ju gått ut och sagt att 23-åringen är så ångerfull och bara vill att allt ska redas ut.


Familjen har snyftat i media och anser sig så orättvist behandlad så..


  


Och nu när figuren ska häktas så uppstår alltså tumult, och hans familj kastar penna mot chefsåklagaren, skriker okvädningsord och spottar (!). Hur kan detta överhuvudtaget få förekomma?


  

Enligt uppgift ska advokat Silbersky ha kommenterat detta med: "Samtidigt kan jag förstå att man blir upprörd. Det hade jag också blivit om detta gällt min son eller dotter".


  


Ett väldigt konstigt uttalande. Oavsett om detta är ett överlagt dråp, eller en olyckshändelse som den muslimska familjen vidhåller, så är det väldigt konstigt att gå till handgripligheter och spotta på åklagaren. Vad säger det om denna familjs känsla för moral och samhälle? Går verkligen hederskulturen före till varje pris, så till den milda grad att man skyddar "de sina" helt oavsett vad han gjort? Det är så märkligt, och visar väl att de inte har något till övers alls för det svenska rättssamhället. De spottar på hela Svenska folket.


Detta är så typiskt så det liknar ingenting. Först denna brutala dödsmisshandel för en P-plats. Sen jakten, och undangömmandet, allt medan de flesta med något innanför pannbenet direkt kunde peka ut att det var en invandrare från mellanöstern. Vilket det var. Hela tiden var de skyddade av tidningarna som fördröjde gripandet genom att vägra publicera några signalement. Sen advokaten Silberskys inträde i det hela, där han för dyra skattepengar försäkrar att alltihop var ett olyckligt misstag, och att denna fredsälskande familj inte vill hellre än att ställa allt till rätta. Och nu detta spott mot oss alla. Vad är det för människor egentligen?


Man måste förledas att säga; "ut med packet". Är det OK att säga en sådan här dag?


Fakta om 23-åringen: Ursprungligen från Beirut i Libanon. Sunnimuslim nu bosatt i Landskrona. Aktiv i en källarmoské i staden kallad Grupp 194, Islamiskt kulturcenter, Svenska-Palestinska vänskaps-föreningen, Kulturell orientaliskt forum.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/hatskt-vid-forhandling-om-dodsdrama-pa-p-plats-1.1080280


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tumult-nar-23-aring-omhaktades_4589017.svd


http://www.ystadsallehanda.se/article/20100420/SKANE/304209996/1617/TTINRIKES/&/Tumult-nar-23-aring-omhaktades


http://hd.se/skane/2010/04/20/tumult-vid-haktning-efter/

Skapa flashcards