medborgaren

Senaste inläggen

Av medborgaren - 12 december 2010 15:04

Det är högst anmärkningsvärt att inte media publicerar någon bild eller identitet på självmordsbombaren. Han är ju bunden till brottet, utom all tvekan.


Men så är det alltid när det gäller brott begångna av invandrare eller muslimer. Och det är naturligtvis extra känsligt i detta fall. Tack och lov finns dock Internet.


Alltså kan man få reda på att mannen hette Taimour Abdulwahab,född 1981-12-12, och bosatt på Storgatan 2 lgh 1001, Tranås. Det kan alltså vara vem som helst runt dig. Så ser läget ut i Sverige år 2010.


Taimour kom till Sverige tillsammans med sin familj år 1992, från Irak. Han var alltså drygt 10 år gammal då han kom hit. Irak är en av de absolut största inandrargrupperna till Sverige, och vi tar in mellan 5-10000 nya Irakier varje år. Taimour har sannolikt gått i en ganska kostsam "specialklass för nyanlända", sådana som numera finns för varje årskurs på varenda svensk grundskola.Tydligen kände denna herr Taimour Abdulwahab ett så stort hat mot Svenskarna, det folk som givit honom en fristad, och föder honom, så att han ville döda så många som möjligt av oss.


Media gör allt för att förminska detta, och det kallas för "explosionen i Stockholm". Nästan som det var en olyckshändelse... Aftonbladet går kanske längst, då de insinuerar att mannen istället skulle vara en hjälte. Tidningen har redigerat kraftigt bland kommentarerna, och vaskat fram kommentarer av denna typ: "Jag tror att han detonerade sig själv där han gjorde det för att han egentligen inte ville skada oskyldiga, spekulerar en annan läsare."


Läser för övrigt att mannen nu hyllas på Facebook, i diverse muslimska facebook-grupper. Så det handlar nog inte om en enstaka galning inte. Det var ju några år sedan som en dold mikrofon smugglades in på en Fredagsbön i en Stockholmsmoske, inga fredliga ord som predikades där direkt.


Här är vad som lärdes ut på den vanliga fredagsbönen i Stockholm:

”Gud, håll islam och muslimer högt och skydda islam
Gud, förödmjuka de otrogna
Gud, förödmjuka fienderna till islam
Judar, amerikaner och britter
och alla dem som ger dem stöd
som samarbetar med dem
och som är i allians med dem
Gud, förstör dem alla
Gud, lämna ingen av dem i livet
Gud, skänk seger till mujahedin överallt”

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artike...artikel=741223


Bara så ni vet vilka vi har att göra med...


http://politisktinkorrekt.info/2010/12/11/bil-exploderade-i-stockholms-city-en-dod/


http://www.dn.se/nyheter/sverige/reinfeldt-daden-vacker-fragor-1.1225917


http://www.dn.se/nyheter/sverige/kan-slappa-ut-onda-krafter-1.1225860


http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-haller-presskonferens-1.1225866


http://www.dn.se/nyheter/sverige/forst-pa-plats-som-en-bomb-exploderat-mot-hans-mage-1.1225806


http://www.dn.se/nyheter/sverige/bombexpert-kunde-ha-dodat-hundratals-1.1225980


http://www.dn.se/nyheter/sverige/ranstorp-nivan-pa-det-tekniska-kunnandet-avgorande-1.1225890


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/29-aringen-hyllas-pa-facebook_5803869.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-ett-hot-mot-vart-oppna-samhalle_5803591.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ask-inga-indikationer-pa-nya-bomber_5803899.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vapenexpert-flera-kunde-ha-dott_5803827.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/handlare-forstarker-bevakningen_5803727.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vittne-folk-skrek-pa-platsen_5802727.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sapo-hojer-inte-terrorberedskapen_5803009.svd


http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/det-har-ska-inte-fa-forstora-vara-liv_5804011.svd


http://www.dn.se/nyheter/sverige/utskrift-av-hotmejlet-till-tt-1.1226018


http://www.dn.se/nyheter/sverige/bilagaren-beskriver-sig-som-mycket-religios-1.1226034


http://www.dn.se/nyheter/sverige/flera-tidigare-sjalvmordsattacker-1.1226027


http://www.dn.se/nyheter/sverige/forsvarsanstalld-varnade-om-attack-pa-drottninggatan-1.1226046


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/brittisk-raid-efter-stockholmsbomber_5804157.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vi-medborgare-var-malet_5804243.svd
Av medborgaren - 8 december 2010 19:23

Sådana här nyheter gör mig riktigt bedrövad att läsa. Jag kan stå ut med skottlossningar, klotter, överfall eller till och med ett eller annat inställt tåg.


fter_5786883.svd">http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svenska-elever-halkar-efter_5786883.svd


Men när jag läser om en dramatisk, och långsiktig, nedgång för den Svenska skolan och de Svenska skolresultaten så inser jag att det är allvar. Skolan sägs ofta reflektera samhället ca 20-30 år framåt i tiden. Bra skolresultat i ett land, och landet är nästan garanterat att vara på uppåtgående rent välståndsmässigt. Dåliga resultat, och det är samma säkra garanti att landet är på väg utför.I Sveriges fall handlar det om att vi är på väg kraftigt utför. FN publicerar ett sk. Human Development Index, som är en sammanvägning av välståndsnivån i länderna. Dessutom publicerar de också en prognos för hur detta ska utvecklas i respektive land fram till 2030. Sverige är i en negativ särklass i denna prognos. Vi förväntas rasa från dagens 15:e plats, ner till 44:e plats i välståndsligan år 2030. Ljusår efter länder som Lettland, Polen, Mexico mm.


Källa:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_HDI_projections_of_UN


Allt detta medan våra betydligt förnuftigare grannländer, Finland, Norge, Danmark, behåller sin tätposition. Inte undra på att Danskarna inte är så sugna på att utöka Öresundsförbindelsen. De kan ju räkna ut hur det kommer att se ut i Sverige om några decennier. Som ett Rosengård, fast i fullskala.Orsaken står naturligtvis delvis att finna i den usla skolsituationen. Som i sin tur till stora delar beror på det sönderslitande mångkulturella experimentet, som på många håll har förvandlat våra högstadieskolor till rena krigsskådeplatserna. Lärare som jagar elever i korridorerna, om de inte själva blir jagade och knivskurna av eleverna. Våld, misshandel, tjejer som får utstå glåpord och negativ särbehandling, allt i "religionsfrihetens" namn.


Jag kan nästan garantera er, att vilket annat land med sådana framtidsutsikter som Sverige hade infört "undantagstillstånd". Näst intill iallafall. Men är i Sverige käbblas det, och det finns på fullaste allvar de som beskyller Alliansregeringen för att "vara för hård" (!), när sanningen är att det behövs så mycket mer drastiska åtgärder för att åtminståne försöka minska detta fria fall i välståndsligan. Man mobbar och hatar SD, när de verkar vara de enda som vill göra något på allvar åt skolan och utbildningsnivån rent allmänt i landet...


Det är sannerligen inga ljusa utsikter för landet Sverige.

Av medborgaren - 22 november 2010 19:45

Man kan dagligen fortsätta att läsa alla dessa SD-hatartiklar som sköljer in från pressen och TV-bolagen. Artikel efter artikel berättar hur efterblivet partiet är, och lär ut att vi ska akta oss för dess åsikter. En påkostad SVT-film visades också i dagarna; "SD - Vägen till riksdagen", med samma budskap.


Här är ett dagsaktuellt underhållande exempel:


http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/sverigedemokraterna/article8099329.abSamtidigt kan vi läsa om Eurons kollaps. Land efter land tvingas till nödlån, först Grekland, därefter Irland. Snart Portugal och i och med det även det betydligt större Spanien, eftersom dessa två länders ekonomier är så tätt länkade. Tvingas Spanien till nödlån så går det inte längre. Då faller hela Euro-bygget. Inte undra på att makthavarna är lite darriga.


Egentligen är det inget konstigt. Det går inte att ha en gemensam valuta med en gemensam styrränta, i ett område som är så ekonomiskt heterogent som Eurozonen.

Appropå opinionen i Sverige. Medborgaren trodde nästan att det hade slutat att göras opinionsundersökningar i detta land. Det har varit så tyst. Men sedan kollade jag påwww.status.se, en eminent sida. Då såg jag förklaringen. Sanningen är den att SD just nu, efter valet, rusar i opinionen. De har aldrig tidigare haft så stort stöd som i November 2010. Därav tystnaden. Jag tog mig friheten att visa en del av denna utveckling i denna bild, klippt frånwww.status.st.Som synes rusar SD, den gula linjen är månadsmedelvärden. Raden längst ner visar snittet för den månaden. 6.9% i SIFO (översta raden) är rätt anmärkningsvärt. Men naturligtvis vill ingen tidning skildra detta.


Vad vill jag då säga med detta. Jo att allt hänger ihop. Vi står definivit i en brytningstid. Eurobygget rasar. Endast SD är emot Euron och EU, när övriga partier (alla 7) kommer att skriva in EU-medlemskapet i grundlagen i och med en grundlagsändring på Onsdag. Man kommer även att skriva in det mångkulturella samhället i grundlagen.


Elpriset skenar. Detta för att 7-klövern har lagt ner fullt fungerande kärnkraftverk. Endast SD vågar öppet stå för att man är för kärnkraft.


Allt hänger ihop.


7-klövern, med regeringen i spetsen, tvingas nu till konststycket att göra skenet av att svänga om i en mer förnuftig och hållbar riktning i de olika frågorna, för att mota Olle (SD) i grind. Ett exempel:

Detta är dock inte mer än lite "köttbitar åt folket". I praktiken ingen ändring, men man försöker sno lite av SD's ständigt växande väljarbas.


http://www.dn.se/ekonomi/svenskt-lan-till-irland-sjalvklart-1.1213388


http://www.dn.se/ekonomi/irlandskt-eu-krispaket-klubbat-1.1212903


http://www.dn.se/nyheter/varlden/ilska-i-irland-mot-regeringen-1.1212948


http://www.dn.se/ekonomi/arbetsloshet-och-elpris-oroar-mest-1.1213439


http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/nyval-kravs-i-irland_5712419.svd

Av medborgaren - 4 juni 2010 18:50

Vi kommer antagligen att titta tillbaka på vecka 22, 2010, som veckan då svensk media gick bort sig fullständigt. Maken till ensidig rapportering kring "Ship to Gaza"-incidenten har nog sällan skådats. Inga kritiska frågor ställes, inget intresse av att förmedla en fullständig bild till mediekonsumenterna.


Bara ett totalt sågande av Israel, och okritiskt hyllande av aktivister med blod på händerna.


Det kändes lätt bisarrt att se Mattias Gardell i Aktuellt igår kväll, då han sprang runt i studion och sköt med fingrarna som ett automatvapen, och hänvisade till "Bruce Willis".Nu, mot slutet av veckan, kan en tydlig förändring skönjas. I Dagens Nyheter liksom Svenska Dagbladet ställs fler och fler kritiska frågor. Vad var egentligen aktivisternas syfte? Varför var det bara våld på en båt, den som tillhörde den Islamistiska gruppen IHH? Hur kan egentligen personer som Henning Mankell, riksdagsman Kaplan mfl ha hamnat i samröre med terrorister? Hur stämmer Gardells uppgifter om att aktivisterna ombord på den turkiska båten var så fredliga så, med TV-bilder som visar att de efter att ha hissat vit flagg väntar fullt stridsutrustade på däck? Varför uttalar sig flera IHH-aktivister att deras högsta önskan är att bli islamistiska martyrer?Förhoppningsvis kommer en internationell utredning att ge oss svaren på dessa frågor. Israel välkomnar en sådan utredning, aktivisterna säger sig inte vilja ha någon utredning. Man kan bara spekulera i varför...


Denna vecka har man fått söka sig till internationella medier för att få en balanserad bild. Medieskymningen har tyvärr sänkt sig över Sverige, även om det börjar svänga i rapporteringen.


http://www.dn.se/nyheter/varlden/rachel-corrie-gar-mot-gaza-1.1116664


http://www.dn.se/nyheter/sverige/dror-feiler-duger-ihh-at-fn-duger-det-at-oss-1.1116698


http://www.dn.se/nyheter/varlden/israel-legosoldater-bar-skulden-for-valdet-1.1116642


http://www.dn.se/nyheter/varlden/raden-mot-gazakonvojen-kan-fa-positiva-konsekvenser-menar-experter-1.1116691


http://www.dn.se/nyheter/varlden/turkiska-aktivister-ville-do-som-martyrer-1.1116589


http://www.dn.se/debatt/som-chef-gav-jag-ordern-inga-skott-mot-civila-om-ni-blir-angripna-1.1116436


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/strand-israel-behover-nagra-att-terrorstampla_4819617.svd


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/antisemitismen-slar-ut-i-full-blom_4816359.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/irlandsk-bat-pa-vag-till-gaza_4819877.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/det-var-rena-avrattningar_4811317.svd


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/israel-kan-havda-krigstillstand_4808411.svd


Av medborgaren - 3 juni 2010 19:17

Som enda svenskar valde Mattias Gardell och Edda Manga att åka på den våldsammaste av "Ship to Gaza"-båtarna, nämligen turkiska ”Mavi Marmara”.


Detta skepp ägs av den turkiska islamistiska organisationen IHH. Denna organisation har nu efter tumultet uttalat att de är glada att sammandrabbningen ledde till döda och skadade aktivister. De ser detta som en propagandaseger gentemot Israel.


Mattias Gardell, komplett med en påk i handen


Nya TV-bilder visar hur aktivisterna står på däck och väntar på de Israeliska soldaterna. Aktivisterna har flytvästar och gasmasker på sig. De är beväpnade med käppar, knivar, yxor och slangbellor.


Märk väl att detta är efter det att de har hissat vit flagg och stoppat skeppet. Ett klassiskt bakhåll alltså. Är detta verkligen en fredlig icke-våldsmanifestation som Mattias Gardell vidhåller?


Bild på hur aktivisterna väntar med gasmask och tillhyggen, efter att ha hissat vit flagg


Att Gardell inte tar avstånd från sina turkiska terror-kollegor gör väl närmast att han blir lika skyldig. Kanske var han med bland dem som väntade på däck? Det går inte att avgöra, eftersom alla har gasmask på sig.


När sedan de Israeliska soldaterna steg ombord på båten, utan skarp beväpning i beredskap eftersom de litade på den vita flaggan, så blev de brutalt nedklubbade. Några av soldaterna misshandlades mycket svårt. I tumultet blev några av soldaterna tvungna att dra sina undanstoppade tjänstevapen för att rädda sina och kamraternas liv. Detta ledde olyckligtvis till förlusten av människoliv på aktivistsidan, eftersom det var omöjligt att sikta endast på terroristernas ben i det tumult som rådde. Dessa dödsfall bland sina egna, är alltså vad IHH-organisationen betraktar som en seger.


Ur Dagens Nyheter


Gardell däremot, hävdar att aktivisterna var så oskyldiga så, och att Israels soldater begick "överlagt mord" som han kallar det. Ni väljer själva vem ni ska tro på. Den demokratiska staten Israel, eller Gardell och hans Islamistiska kumpaner.


Helt klart är att Svensk media, som ganska snabbt ställde sig ohämmat på Hamas sida, lär få äta upp en hel del. Stora internationella medier som CNN och BBC intog redan från början en mer objektiv hållning. Man ser nu hur även flera svenska medier börjar och rapportera mer balanserat från bägge sidor, speciellt DN och Svenska Dagbladet.


http://www.dn.se/nyheter/varlden/turkiska-islamister-ser-attacken-som-en-seger-1.1115969


http://www.dn.se/nyheter/varlden/gardell-israel-begick-overlagt-mord-1.1116437


http://www.dn.se/nyheter/varlden/de-doda-skots-pa-nara-hall-1.1116062


http://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-uppmanade-israel-att-ta-det-lugnt-med-konvojen-1.1116026


http://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-foreslar-israelisk-utredning-ship-to-gaza-1.1115950


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/blandning-av-kansloladdad-begravning-och-politisk-manifestation_4814037.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/det-var-rena-avrattningar_4811317.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/biden-ger-israel-ratt-att-borda_4811517.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/uppgifter-i-turkiska-medier-dodsoffer-skots-pa-nara-hall_4813003.svd


http://svt.se/2.22620/1.2027698/gardell_hoppas_de_inte_dog_forgaves

Av medborgaren - 2 juni 2010 19:32

Nu påstår Mankell att Israel ska dras inför domstol. Känslan blir lite den att bara för att Israel inte behagar dalta med honom så ska landet inför domstol.Faktum är att Israel verkar ha behandlat dessa (krigs)-fångar med yttersta hänsyn. Mehmet Kaplan kunde bara komma på en riktigt ond sak; att "kranvattnet hade varit för varmt". Man tar sig för pannan.


Om man analyserar vad Israel har gjort så är blockaden, även den maritima, och det maritima ingreppet mot "Ship to Gaza" faktiskt helt legal enligt internationell rätt.


1. En väpnad konflikt pågår mellan Hamas Gaza och Israel, det är de flesta överrens om.

2. I det läget har Israel rätt att upprätta en maritim blockad så länge som de tydligt annonserar denna och publicerar dess gränser i gängse maritima media. Så är det faktiskt enligt internationalla lagar som de flesta länder accepterar.


Israel har rätt att blockera Gaza, men har inte rätt att blockera tillförsel av mat, dvs svälta Gazas befolkning, detta enlig artikel 54 i det första tilläggsprotokollet från 1977. Så sker inte heller, således är blockaden helt legitim så länge som Hamas fortsätter krigstillståndet mot Israel, dvs skjuter in raketer mot Israeliska civila.


Detta börjar nu krypa fram; och denna artikel i SVD är extra intressant:


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/israel-kan-havda-krigstillstand_4808411.svdDet är folkrättsprofessor Göran Lysn som faktiskt lyfter fram detta faktum, att det faktiskt rent juridiskt föreligger krigstillstånd mellan Gaza och Israel. Då har Israel rätt att försvara sig på alla sätt, dvs göra precis som de gjorde med "Ship to Gaza".


Skrämmande att så många svenskar gör sig till åtlöje, och att en författare vars böcker Medborgaren tidigare kunnat njuta av, nu beter sig så löjligt.


http://www.dn.se/nyheter/varlden/henning-mankell-israel-bor-dras-infor-internationell-domstol-1.1115827


http://www.dn.se/nyheter/varlden/pofessor-i-folkratt-israel-har-brutit-mot-internationell-ratt-1.1115594


http://www.dn.se/nyheter/varlden/fackforbund-i-blockad-mot-israel-1.1115879


http://www.dn.se/nyheter/varlden/tufft-test-av-vanskapen-usaisrael-1.1115849


http://www.dn.se/nyheter/varlden/omtvistad-turkisk-grupp-i-gazakonvoj-1.1115848


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/israel-kan-havda-krigstillstand_4808411.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/samtliga-svenskar-pa-flygplatsen_4803783.svd


http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/israel-dagen-efter_4804143.svd

Av medborgaren - 1 juni 2010 19:53

Det som gör Ship to Gaza extra tragisk är de medborgare i Västeuropa som följer med på båtarna. Man kan undra om de verkligen tror att de gör något gott, eller om de bara är ute efter någon sorts barock medelhavssemester.


Namn som Henning Mankell och Mattias Gardell. Att Mehmet Kaplan (miljöpartistisk riksdagsman) skulle hänga på gjorde väl ingen förvånad.


Sent på tisdagen rapporteras att Israel kommer att släppa alla tillfångatagna aktivister, vilket är rätt otroligt med tanke på den skada de gjort. Men Israel är mån om att försöka sträcka ut en hand i detta.


Nu rapporteras dock att ytterligare ett skepp styr mot Gaza, och kan anlända under morgondagen. Det är MV ”Rachel Corrie” på 1.800 ton. Varför måste man fråga sig?


MV "Rachel Corrie"


Kan detta syfta till något annat än att hetsa och provocera? Om de verkligen var intresserade av att föra någon sorts förnödenheter till Gaza så skulle följande procedur vara allra bäst och smidigast:

1. Anropa Israeliska kustbevakningen och fråga efter lämplig Israelisk hamn

2. Gå in där, och tas emot av Israel som garanterat kommer att ställa upp helhjärtat kostnadsfritt med transport av förnödenheter till Gaza, i detta PR-känsliga läge.


Att man inte gör så kan egentligen bara tyda på antingen:

- Att lasten inte är riktigt så fredlig som det sägs...

- Att man vill provocera upp konflikten ytterligare

- Någon sorts vilja att synas i rampljuset...


Denna typ av bombbälten förs in, samt även raketer och skjutvapen.


Fakta i detta är att Israel aldrig har startat någon konflikt mot sina grannländer. Däremot har flera grannländer på sin officiella agenda att Israel ska utplånas, upphöra att existera på jordens yta. Hur ska fred överhuvudtaget kunna med dessa förutsättningar. Fred skulle däremot inträffa så snart:

- Hamas slutar skicka in raketer mot Israel, inifrån Gaza

- Hamas slutar att skicka självmordsbombare in i Israel

- Omgivande arabländer ger upp ambitionen att utplåna Israel


http://www.dn.se/nyheter/varlden/irlandskt-fartyg-pa-vag-mot-gaza-1.1115299


http://www.dn.se/nyheter/varlden/svenskarna-fick-besok-i-fangelset-1.1114874


http://www.dn.se/nyheter/varlden/vi-beskots-med-plastkulor-1.1115314


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/mankell-och-kaplan-pa-vag-hem_4797287.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/aktivister-fran-ship-to-gaza-ger-sin-version_4801781.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/vi-har-inget-intresse-av-att-halla-de-har-personerna-i-forvar_4800355.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/sa-vill-israel-vinna-striden-om-opinionen_4800157.svd


http://www.dn.se/nyheter/varlden/reuters-israel-slapper-alla-gripna-1.1115397

Av medborgaren - 31 maj 2010 17:54

Medborgaren beklagar förlust av människoliv vid den dramatiska aktionen utanför Israels kust tidigt i morse. Israel har också gått ut och beklagat händelsen.


Som vanligt måste man dock leta sig till stora trovärdiga internationella medier (BBC, CNN) för att kunna få en balanserad bild av vad som hänt. Svensk media, främst Aftonbladet, verkar tyvärr ha förvandlats till Hamas-regimens egen propagandamegafon.För att förstå denna konflikt så måste man också förstå Israels situation. Landet är, som mellanösterns enda demokrati, utsatt för konstanta attacker från snart sagt alla väderstreck.


Palestinska raketer, riktade mot israeliska byar


På Israels krympande territorium kan dock människor än så länge leva relativt fredligt och med demokratisk yttrandefrihet. En gemensam rättighet för både judar och muslimer som kan åtnjuta friheten i Israel.


Helt annat är läget i terrorremsan Gaza, där de palestinska terroristerna ständigt beskjuter Israels närliggande byar med raketer. När Israel försöker försvara sig så skyddar sig terroristerna bakom mänskliga sköldar, inte sällan genom att lägga raketramperna inne i sina egna skolor och bostadsområden. Man kan säga att Gaza är världens största plantskola för terrorister.


Mänskliga sköldar på Gaza, barn och vuxna står öppet bakom den palestinska skytten, och förhindrar därför Israelisk militär att besvara elden.


När då denna förvirrade konvoj "Ship to Gaza", under förevändning av någon sorts humanitära skäl, kommer åkandes med 10000 ton last varav mycket kan misstänkas vara vapen och raketer, vad ska då Israel göra? Extra tragiskt är att det säkert finns en och annan lurad individ ombort på skeppen, som tror sig göra en humanitär gisslan. När man egentligen bara blir alibi för terrorister ombord.


Israel ger upprepade varningar, och inbjuder också skeppen att lossa sin last i Israelisk hamn. Därifrån erbjuder sig Israel att transportera in eventuella förnödenheter till Gaza, efter att ha rensat lasten från vapen och raketer. Detta går dock inte "Ship to Gaza" med på. Något som ger en fingervisning av vad som troligtvis finns i lasten.


Det är fråga om stora skepp, med 10000 ton okontrollerbar last. Skeppen är mycket komplicerade att stoppa, då aktivisterna har många olika gömställen och hytter att skjuta ifrån.


Då försöker Israel istället ta kontrollen över fartygen och styra dem till säker hamn. För detta använder man sina mest tränade förband, som har order att endast ta till våld i yttersta nödläge. Vid landsättningen på fartygen går dock aktivisterna till våldsamt motstånd med klubbor, påkar, knivar och yxor. Samt lyckas ta över handeldvapen från åtminståne en Israelisk soldat och skjuter med detta rakt emot soldaterna. Några soldater har sannolikt skadats svårt eller dödats. De övriga soldaterna tvingas då till nödvärn och denna tragedi uppstår.

En bild där "Aktivisterna" gör sig redo ombord på fartygen


Det är ett svårt läge för Israel och de behöver allas vårt stöd. Det är omöjligt att skydda sig mot en fiende som använder alla medel (även inhumana) samt inte drar sig för att använda mänskliga sköldar. Tyvärr kan man befara att staten Israels dagar är räknade, och att på sikt hela dess territorium kommer att förvandlas till samma kaos och terror som råder i grannländerna. Då blir det inte lätt att vara sekulär demokrat, vare sig jude, kristen eller muslim.


Israels premiärminister kommenterar händelsen.Han säger att de bara ville förhindra att krigsmaterial, vapen och raketer skulle komma in i Gaza. Däremot får mat och mediciner skickas till Gaza. Det har man också sagt till människorna på skeppen och för fem av de sex skeppen lyckades man också med detta, enligt Netanyahu.


http://www.dn.se/nyheter/varlden/fns-sakerhetsrad-i-mote-om-stormningen-1.1114692


http://www.dn.se/nyheter/varlden/turkiets-utrikesminister-israels-agerande-oacceptabelt-1.1114242


http://www.dn.se/nyheter/varlden/ship-to-gaza-stoppade-1.1114217


http://www.dn.se/nyheter/varlden/israel-kallar-konvojen-en-armada-av-hat-1.1114124


http://www.dn.se/nyheter/varlden/israel-kan-redan-tidigt-ha-beslutat-om-anfall-1.1114357


http://www.dn.se/nyheter/varlden/viktigt-att-det-blir-kraftiga-motreaktioner-1.1114239


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/direktrapportering-om-stormningen-av-ship-to-gaza_4792145.svd


http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/blodet-fran-de-doda-aktivisterna-kan-inte-tvattas-bort_4794009.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/gazakonvojen-stormad-flera-doda_4791205.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/svd-pa-plats-i-ashdod-forsta-fartyget-i-hamn_4792699.svd


http://www.dn.se/nyheter/varlden/fyra-svenskar-i-fangelse-1.1114769


http://www.dn.se/nyheter/sverige/7-000-demonstrerar-mot-israels-bordning-1.1114775


Skapa flashcards