medborgaren

Senaste inläggen

Av medborgaren - 20 augusti 2011 18:19

DN skriver om att kindpussandet, sydländsk trend som breder ut sig, börjar få många tyskar att säga Nein Danke! Det känns  helt enkelt inte bra menar man, onaturligt på något vis. Sådana här artiklar går det utmärkt att skriva då det handlar om Tyskland, Norge, Danmark osv, men aldrig om Sverige.

 

Hur man hälsar är viktigt. För gemenskap, för att förstå varandra, för att det dagliga livet ska flyta på väl. Vi ser att det blir allt mer problem kring detta, i mångkulturens spår. Vi har sett domar där muslimska män och kvinnor får 6-siffriga belopp i skadestånd för att de känt sig "kränkta" för att de tvingats ta i hand, som folk. Eller skadestånd för att de inte fått köra buss iförd burka eller turban.


Får vi gissa på att konflikterna kommer att öka? Långt ifrån folkhemmet.


http://www.dn.se/nyheter/varlden/tyskar-vill-stoppa-kindpussandet

Av medborgaren - 20 augusti 2011 12:19

Update: DN har nu tagit bort bloggarna som länkade till den artikel som denna blogg handlade om. Man kunde uppenbarligen inte tåla det som bl.a Medborgaren skrev i detta inlägg.


Media ångar på och fortsätter sina försök att sammankoppla SD och massmördaren Breivik. Man nämner helst båda sakerna i samma artiklar så ofta man någonsin kan. Ungefär som att socialdemokraterna skulle vara i skuld på grund av Röda Arme-fraktionens terrorverksamhet i Tyskland. En lika "logisk" koppling.


 


DN skriver nu att SD har hamnat i "ofrivilligt i rampljuset" på grund av galningen Breivik, vad man nu menar med det.


Det är iallafall trevligt att konstatera att SD ångar på snabbare än någonsin i opinionen. Kurvan är brant stigande, sedan flera år men särskilt efter valet:

http://sverigedemokraterna.se/opinionsmatningar/

http://www.status.st/ 

Detta är dock inget det skrivs om i tidningarna. 


Framtiden torde också se ljus ut för SD, om man betänker att partiet fick 13% i skolvalet 2010, dock återigen inget som media har skrivit om:

http://www.skolval2010.se/slutspurt.phpSamt den nu publicerade "mångkulturbarometern 2011" där man kan konstatera att en förbluffande majoritet av sveriges befolkning egentligen sympatiserar med SD's politik.


http://www.dn.se/nyheter/varlden/sd-tystar-medlemmarna-om-norge

Av medborgaren - 18 augusti 2011 18:12

Vi noterar att DN idag kör en ny liten propagandaserie där det skriks ut "Främlingsfientligheten tappar mark och en klar majoritet av svenskarna är positiva till mångfald".


 


Till skillnad mot de hemska norrmännen då, slås det fast. Där borta ökar "främlingsfientligheten" får vi lära oss. Sen gör man en väldigt smutsig koppling då man publicerar denna artikel alldeles under en ny rubrik om massmördaren Breivik. 


DN gör här åter kardinalfelet att dra all invandring över en kam. I princip ingen förnuftigt tänkande person är emot arbetskraftsinvandring. Sverigedemokraterna slår klart fast att arbetskraftsinvandring är något bra, vidare slår de givetvis fast alla människors lika värde. Berättigad kritik av vår totalhavererade invandringspolitik har naturligtvis inget alls med galningen Breivik att göra, men det hävdar alltså DN.


Däremot är det inte alls lika säkert att alla är så positiva till flyktinginvandring från mellanöstern eller Afrika. Man kan definivt hävda att våra resurser skulle hjälpa fler och mer effektivt i deras närområden. Att det är egoistiskt att hjälpa ett litet fåtal som lyckas smuggla sig hit. Samt att vårt samhälle påverkas alldeles för snabbt i en riktning som vi inte har kontroll över.


Hur många i Sverige tycker detta är bra:

http://ttela.se/start/vanersborg/1.52479-hassans-trivs-bra-i-sitt-nya-hem


 

En somalisk storfamilj som kostar 210.000 kronor per månad. Hur många flyktingar skulle kunna hjälpas i deras närområden för den summan?  Är detta assimilering, som en så stor andel av svenskarna vill se (se nedan).


Mångfaldsbarometern 2011 publiceras idag, den mäter Svenskars inställning till mångfald. Det är intressant att studera de konkreta svaren. Exempel svarar 83,8% i undersökningen att Invandrare har en skyldighet att anpassa sig till vårt lands vanor. Dvs Assimilering, tvärt emot den splittrande Mångkulturen. Endast Sverigedemokraterna förespråkar assimilering, att invandrare ska anpassa sig till vårt lands seder och vanor. Nästan alla konkreta frågor i barometern visar på ett massivt motstånd mot mångkultur och islamisering. Andra intressanta siffror är att 64,7% anser att vissa invandrargrupper aldrig klarar av att integreras i vårt samhälle. Eller att motståndet mot burka och niqab är kompakt, som det står.

Hur DN kan dra slutsatsen att "klar majoritet av svenskarna är positiva till mångfald" är en fullständig gåta!?


Läs gärna Mångfaldsbarometern från Uppsala Universitet här:

http://www.soc.uu.se/sv/aktuellt/manfaldsbarometern-2011/Svensken vill diskutera invandringen. Dess storlek, typ och påverkan på det svenska samhället. Hur vi kanske bättre kan hjälpa människor än att sätta Somaliska 10-barnsfamiljer i förortsghetton. Vad en ständigt ökande muslimsk befolkningsandel betyder för vår kvinnosyn eller sekulära samhälle. Någon sådan diskussion tillåts dock ej. "Diskussionen" består tyvärr av ren propaganda.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/toleranta-svenskar-med-hoga-krav


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fororternas-goda-krafter-behover-uppmuntran_6397851.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/far-och-son-smugglade-flyktingar_6397849.svd

http://www.dn.se/nyheter/varlden/extrem-invandringskritik-okar-i-norge

Av medborgaren - 15 augusti 2011 21:57

Ända sedan det fruktansvärda terrordådet i Norge för drygt 3 veckor sedan, så har etablisemanget i Sverige gnuggat sina händer på ett synnerligen osmaligt sätt. Man har till varje pris försökt göra politik av det inträffade, och gång på gång hävdat att detta blir Sverigedemokraternas död. Detta har vi kunnat läsa i Aftonbladet, DN, SvD och Expressen.


Undertecknad har dock tippat på motsatsen, dvs att rätt många kommer att dra slutsatsen att de fruktansvärda händelserna i Norge är resultatet av en galen hjärnas intryck i frustration, då det mångkulturella samhället införs utan pardon, och frågan är helt förbjuden att diskutera i media eller politiken. En tryckkokare som pyser över på ett mycket tragiskt sätt helt enkelt. Varken Utöya eller Lasermannen hade inträffat om det funnits en vettig och sansad debatt kring invandrings- och integrationsfrågor.


Så jag trodde att SD skulle fortsätta att växa än snabbare pga de tragiska händelserna. Och jag fick rätt. I YouGov ökar SD med 0.5% och i Aftonbladet/United Minds blir det rekordökning upp till 7.8%


 

Vad händer. Jo Aftonbladet publicerar detta tillsammans med den mest vansinniga och förljugna rubrik som vi hittills skådat i Svensk media:  "SD tappar 3.3%" Hur de har räknat är en gåta, men det påstås finnas "hemliga" siffror som bara Aftonbladet har, som visar på en (okänt hur stor) rekordnivå i den del av mätningen som gjordes före Norgedådet, och nu således ett påhittat fall med 3.3% Trots att de ökat med med 0.5% sedan förra mätningen.


Fullständigt makalöst, och ett stycke journalistik som bör gå till historen. Detta sker alltså i Sverige, 2011.


Från Svenska Dagbladet:


"...liksom en tydlig nedgång för SD. Men de siffrorna, om läget före respektive efter dåden, finns inte med i det material som företaget lagt ut på sin hemsida. Det är siffror som enbart uppdragsgivaren Aftonbladet har fått.

- Vi kanske borde ha lagt ut dem också, säger Melin men tillägger att han kan ”stå för” att det verkar ha skett en förändring för de två partierna perioden efter det som hände i Norge."


Vad är det som händer med demokratin i landet... undrar orolig medborgare..


Nu på kvällen den 15:e Augusti verkar "nyheten" inte längre finnas på Aftonbladet.se.  Man är nog relativt paniklagna och förvirrade över vad man ska göra. Aftonbladet balanserar på en mycket slak lina, mellan att fortsätta sin häxjakt på alla SD-liknande tankar, och att å andra sidan förlora sin sista journalistiska trovärdighet bland befolkningen. Tipset är att det nu håller på att tippa över åt det senare med en faslig hastighet.


 

Ovan visas fakta över SD's genomsnittssiffror per månad i alla opinionsmätningar saedan Juni 2009  (valresultatet är den undre siffran för September 2010. Observera skuttet nu i Augusti efter 2 mätningar. Den som påstår att SD backar efter det fruktansvärda terrordådet har en tuff match att förklara sig. Grafik är hämtad från den utmärkta sammanställningen på www.status.st, Y-skalan har dragits ihop för att få plats med grafen.   


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/s-framat-efter-terrordaden_6389093.svd

Av medborgaren - 14 augusti 2011 18:20

Anna-Karin Hatt skriver att frågan om Euron är död i minst 10 år för Sveriges del. Rätt borde vara att den för alltid är död. Ta aldrig upp det beklagliga Eurosamarbetet för Sveriges del igen.


Inte ens Major Björklund skyltar numera speciellt aktivt med sin Eurokärlek.


 


Orsaken till att Sverige klarat "krisen" ganska bra är att vi står utanför Euron. På rent ekonomiska grunder är det lätt att avfärda Euron som ett fantasiprojekt. Europa är ett alltför heterogent område för att kunna ha samma valuta, dvs samma styrränta. På ekonomispråk heter det att Europa inte är ett sk. "optimalt valutaområde". Det går helt enkelt inte att ha samma valuta, rent teoretiskt. En och samma styrränta kan inte passa så vitt skilda ekonomier som Grekland, Irland, Portugal, Tyskland och Finland. Dessa länders ekonomier ser helt olika ut, och de ligger ofta i helt olika konjukturfaser. Därför blir det kaoz om man försöker sätta samma ränta hos alla.


Euron är död, och kommer sannolikt att falla inom 5 år. Hoppas upplösningen går fredligt och ordnat till.


http://www.dn.se/ekonomi/varning-fran-varldsbankens-chef


http://www.dn.se/ekonomi/sa-funkar-en-statsskuld
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fragan-om-euron-ar-dod_6387677.svdAv medborgaren - 10 augusti 2011 19:11

"Religiösa konflikter ökar i Sverige", skriver det amerikanska forskningscentrumet Pew. Det är ju föga förvånande, men inte desto mindre djupt oroande. Vi ser denna ökning i form av mångkulturella upplopp i Malmö och Södertälje, vi ser den i form av muslimer som förföljer judar i Malmö.


Vi ser den också i form av nya "Lasermän", och "Kaoz-turkar" som sedan jagar dessa Lasermän. Djupt oroande. 

     

Det är ingen större ide att peka ut en enda grupp som ansvarig för detta, varken muslimer, judar, kristna. Det man dock med säkerhet kan slå fast är att det är den mångkulturella blandningen som skapar motsättningarna. Ingenstans på jorden finns det ett enda exempel på ett tryggt och stabilt mångkulturellt samhälle. Fundera gärna själva.


Däremot finns det gott om exempel på motsatsen. Sverige innan massinvandringen, ostasiatiska länder idag som varit smarta nog att stå emot massinvandringen. Detta är exempel på folkhem, där människor lever sida vid sida i trygghet, i stabila och ordnade familjeformer. Barn som växer upp i harmoni och kan se framtiden an med tillförsikt.


 


Destruktiva exempel på mångkulturen ser vi just nu i England. Upplopp, stöld och meningslöst våld, ras- och religionsmotsättningar, det är vad som följer i mångkulturens spår.


 


Därför är det så extremt allvarligt att frågan inte får diskuteras i Sverige.


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/religiosa-konflikter-okar-i-sverige_6379688.svd


http://www.dn.se/nyheter/sverige/religiosa-konflikter-okar-i-sverige

http://www.dn.se/sthlm/en-gripen-efter-upplopp-i-hasselby

http://www.dn.se/nyheter/varlden/manga-unga-har-tappat-tron-pa-framtiden


http://www.dn.se/nyheter/varlden/varsta-upploppen-pa-30-ar


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/ganska-vanliga-unga-bakom-upplopp_6380058.svd


http://www.svd.se/kultur/teatrar-tvingas-stanga-i-london_6380194.svd

Av medborgaren - 27 juli 2011 05:28

Anders Behring Breivik är i sanning en idiot, en massmördare. Ingen människa förtjänar att dö, oavsett religion, ras, livsåskådning, sexuell läggning.
Anders Behring Breivik bör få ett långt straff för sitt blodiga våldsdåd.

 

Med detta sagt kan vi gå vidare till diskussionen i detta inlägg. Vi ser nu hur massmedia gör precis allt som står i deras makt för att sammankoppla våldsdådet, och Anders Behring Breivik med kritik mot islam, med Sverigedemokraterna, med kritik mot det mångkulturella samhället osv. Jämför med om dådet begåtts av en Islamist. Då hade budskapet istället varit att detta var en enskild händelse, att det inte hade något med Islam att göra och så vidare.

Galningar kan ha alla typer av åsiker. De kan vara Islam, Kommunister, Socialdemokrater, Folkpartister. Normalt skiljer vi på ett våldsdåd och personen ifrågas tankar.


Men inte i detta fall. Nu tar media chansen. Syftet är att sammankoppla all form av kritik mot mångkulturen och islams utbredning med detta dåd och få sådana ideer att bli tabu och icke rumsrena. Alla ska hylla mångkulturen och islam, ingen kritik får förekomma.


Egentligen är detta märkligt. Islam är en föråldrad, kvinnofientlig religion som
dessutom sprider ett hat mot homosexuella och oliktänkande. Islam är ett fritt val
och ingen ras. Det som kallas "Islamofobi" är egentligen inget annat än än ett
rationellt handlande, en önskan om att bevara den västeuropeiska livsstilen och det väl fungerande samhälle som vi byggt upp. Men tidningarna vill annat.

 

Är det bara i Europa som det är förbjudet att tycka om den egna livsstilen och se
något positivt i den? Jag såg en analys av Jimmie Åkessons Almedalstal i någon
dagstidning. Krönikören skriv "Åkesson använde ordet Fosterlandskärlek, det skulle ingen annan partiledare göra idag". Man tar sig för pannan. Vad är det som är så hemskt med det ordet, som nyttjades frekvent av alla partiers ledare för ett tag sedan, innan den mångkulturella indoktrineringen startades. 


http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/vi-kan-inte-tiga-ihjal-hans-berattelse
http://www.dn.se/nyheter/varlden/bristen-pa-tabu-mot-antimuslimska-ideer-ar-farlig

'http://www.dn.se/nyheter/varlden/sd-politiker-delar-breiviks-asikter

Av medborgaren - 9 juni 2011 22:25

På Flashback får man som vanligt sanningen, och de omkomnas identitet har varit känd i flera dagar nu:


Zeljko Ristic

Roni Allan Mickael Florin

Calle Malmqvist

Mikael Da Silva


Samtliga kriminella, och nära kopplade till zigenargäng i Karlskoga. Kraschen skedde troligvis då de i den stulna Toyota Supran, i hög fart, försökte ta av till en avtagsväg för att undkomma poliserna som de hade mött några minuter tidigare. De visste att polisbilen hade vänt och kopplat på blåljuset, men var vid kraschtillfället långt efter och skulle inte ha kunna se att Supran tog av på avtagsvägen, om den hade lyckats.


 


Medborgaren kan rekommendera Flashback. Där finns mycket sanning, som du annars aldrig får läsa om i vanliga tidningar.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/olycksoffren-i-karlskoga-annu-inte-identifierade

Skapa flashcards