medborgaren

Direktlänk till inlägg 12 september 2011

Ett väntat besked, namnen här

Av medborgaren - 12 september 2011 18:03

Så publicerar nu äntligen tidningarna lite mer information om de 4 terrormisstänkta i Göteborg. Och det blev så som de flesta av oss ändå trott sedan den första informationen om gripandet kom; nämligen att det handlade om Islamister. 


Det som främst pekade mot det, var att det var 4 personer. Det är nog så idag i Sverige, att det endast är Islamistisk extremism som har den rekryteringsbas inom landet för att kunna skapa sådana här grupper. Vi har sett det gång på gång nu.


 

Aftonbladet går för ovanlighetens skull längst, och publicerar mycket information om de gripna, och redogör bland annat för deras kriminella bakgrund sedan de kom till Sverige.


Mest information får man som vanligt på Politiskt Inkorrekt, där man kan läsa om namn mm:

  • Abdi Weli Mohamud, född 1985, skriven i Gamlestaden, Göteborg. Somalier. Gift. Kom till Sverige som 6-åring. Är brittisk medborgare. Dömd för misshandel.
  • Abdi Aziz Mahamud, född 1985, skriven i Hjällbo, Angered. Somalier. Ogift men har ett barn. Kom till Sverige som 14-åring. Han bor nära moskén/Römosseskolan.
  • Mohamud Adel Kulan, född 1987, skriven i Bergsjön. Somalier. Ogift. Kom till Sverige som 6-åring.
  • Salar Sami Mahmood, född 1987, skriven i Västra Frölunda. Irakier. Ogift. Kom till Sverige som 9-åring.
 
Det känns som det bara saknas en "Mohammad Atta" i den samlingen...
Det är förståeligt om många upplever det som skrämmande att vi nu har sådana här grupper boendes i Sverige, och dessutom där 3 av 4 har fått svenskt medborgarskap. Vad driver dessa individer, som fått en fristad i vårt land, att "tacka" genom att planera ett terrorattentat?

Det som gör detta fall lite extra skrämmande är att samtliga har bott i Sverige mycket länge. De kom till landet då de var 6, 6, 9 respektive 14 år gamla. De har alltså bott i Sverige i 10-20 år. Detta väcker befogade frågor. Hur är det möjligt att bo här så länge, men vara så dåligt integrerad/assimilerad i samhället så ens högsta dröm är att spränga det i luften i Islams namn? Något är då väldigt väldigt fel.
Det som är tråkigt är att Sveriges namn mer och mer börjar förknippas med terror och mångkulturellt kaos, av vår omvärld.
 
Hur påverkar det omvärldens bild av Sverige som pålitlig exportnation? Turistland? Skadorna är nog i princip mycket stora.  


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av medborgaren - 7 november 2011 21:03


DN publicerar idag en artikel som är lika intressant som unik. Visst har vi tidigare kunnat läsa om den tilltagande antisemitismen, och förföljelsen av judar i Malmö. Men i alla artiklar fram tills idag har det (felaktigt) antytts att det skulle vara...

Av medborgaren - 19 september 2011 19:46

En mycket tragisk händelse denna i Sigtuna med mamman som nu misstänkts ha dödat sina två söner, 4 och 8 år gamla.  Så fruktansvärt att något sådant kan hända.   Mamman heter enligt uppgift Grace Nyambura Kamau och kommer från Kenya. Måste ligga ...

Av medborgaren - 19 september 2011 18:33


Regeringen har kohandlat med regeringen kring höstbudgeten, vilket har resulterat i att 850 miljoner kronor "satsas" 2012 för ökad anhöriginvandring och skolgång för barn till sk. "papperslösa".       I klartext innebär detta två saker: 1....

Av medborgaren - 18 september 2011 09:51

Trots att de flesta moderata väljarna hellre ser ett samarbete med SD, och vill styra upp den havererade invandringspolitikern, så går regeringen åt andra hållet och bygger ut vansinnespolitiken tillsammans med miljöpartiet.   Papperslösa (familj...

Av medborgaren - 14 september 2011 17:44


Ja varför? Jimmie Åkesson ställer den självklara frågan. Varför ska allt politiseras i detta land. Varför kan vi inte få ha en enda tradition kvar, utan att den ska förvandlas till ett hyllande av mångkulturen?       Sverigedemokraterna är d...

Skapa flashcards