medborgaren

Senaste inläggen

Av medborgaren - 11 april 2010 09:38

Nu är det tydligen ett bombhot riktat mot fotbolls-VM. Att de aldrig ger sig... Varje gång det är något roligt, en folkfest, på gång så ska de militanta muslimerna vara där och hota.


http://www.dn.se/sport/fotboll/terrorhot-mot-fotbolls-vm-1.1075519


Vad är det för fel på dem?


  


Givetvis finns det många muslimer som inte alls stödjer dessa terrorhot och Medbogaren vill kraftigt betona detta. Men deras röster borde höras tydligare. De måste helt enkelt stå upp och visa att de kraftfullt tar avstånd från allt våld och konflikt. Detta måste vara det budskap som predikas vid moskeernas fredagsbön. Men tyvärr är det snarast motsatsen, exemplifierat av rondellhundskris, muhammedteckning eller Turkiets reaktion då riksdagen fördömde landets folkmord.


Har ni sett filmen Fitna?  


http://en.wikipedia.org/wiki/Fitna_(film)


Mycket intressant, rekommenderas även om det är väldigt otrevliga bilder.

Av medborgaren - 10 april 2010 16:54

Boken om Google är mycket intressant, och Medborgaren har läst den. Ett fantastiskt företagsbygge, som på bara 12 år blivit ett av världens största företag och det absolut dominerande Internetföretaget.


http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/foretaget-som-blev-ett-verb_4546119.svd


http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/andreas-ekstrom-google-koden-1.1075620


Många befarar dock att Google håller på att bli ungefär vad Microsoft var/är för PC-plattformen. En dominant som kväver konkurrensen. Än så länge känns detta dock lite överdrivet och Medborgaren åtnjuter "gratis" tjänster som Mail och Dokument. Gratis får dock sättas inom citattecken, eftersom inget är gratis. Google tjänar sina slantar på reklam.


Det är tack vare att Internet är vad det är, som gör att det fria ordet kan komma ut. Detta är mycket viktigt, i en tid då mörkret håller på att sänka sig över Sverige.


Läs detta inlägg och häpnas över hur Dagens Nyheter faktiskt uttrycker sig, kursiv stil, lite längre ner i inlägget:


http://medborgaren.bloggplatsen.se/2010/04/09/2809991-vad-ar-extremhoger/


Häpnadsväckande! Det verkar som bloggandet och kommenterandet håller på att växa Politiskt korrekt Media ur händerna. Information går inte längre att styras. Frågan är hur media kommer att hantera det. Kan det bli så illa så att de reagerar som det beskrivs i inlägget, dvs att möjligheten att kommentera och blogga stängs av i de artiklar där man vet att folkets åsikt inte stämmer med PK Medias?

   


Av medborgaren - 10 april 2010 16:31

Allt oftare kan man läsa om friskolor, där vissa typer av ämnen undanhålls från eleverna. Det kan kristna friskolor som vägrar att lära ut evolutionsteorin. Ännu oftare kan det handla om muslimska friskolor där tjejer inte får gymnastikundervisning, tjejer och killar separeras, ingen sexualundervisning, eller där religionsämnet enbart handlar om Islam. 


 


Egentligen är det högst märkligt att friskolor får förekomma, eftersom barns lika rätt till utbildning borde vara en offentlig angelägenhet! Friskolor, särskilt sådana med religiös inriktning, verkar ju tvärt emot integration och tenderar att öka klyftor och segregation. De slår ju "effektivt" fast principen att olika grupper ska hålla sig på sin kant, och inte blandas med andra grupper. Det kan väl aldrig vara tanken?


Medborgaren anser att skolan ska drivas i offentlig regi för att alla barn ska få lika god utbildning i alla ämnen som anges i läroplanen. Helst av allt borde ansvaret för skolan ligga på statlig nivå istället för kommunal. Detta om man på allvar vill verka maximalt gentemot klyftor och segregation.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/battre-resultat-i-friskolor-1.1075559


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/elever-i-friskolor-presterar-battre_4547409.svd

Av medborgaren - 10 april 2010 10:54

Något som inte alls framkommit i rapporteringen kring det tragiska familjemordet i Malmö, var att familjen var invandrad från Balkan. Medborgaren drar inga som helst slutsatser av detta, och naturligtvis ska inte personuppgifter som kan kopplas till en enskild person presenteras på Internet.


Det som är intressant i sammanhanget är att otaliga artiklar publicerats om dådet, och detta faktum om familjens bakgrund inte nämnts överhuvudtaget i så mycket som en bisats. Varför är det så?


Kanske har familjens bakgrund inget som helst att göra med att tragedin inträffade. Men det ska läsarna få ta ställning till. Det är inte tidningens uppgift att undanhålla information, utan läsarna ska fritt få ta ställning till vad de själva tycker!


Det var i torsdags som två vuxna och ett barn dog i villan. Polisen misstänker att mannen i familjen dödat sin sambo och parets gemensamma son innan han tog sitt eget liv. 

 

Enligt polisen var mannen och kvinnan i 40-årsåldern och barnet yngre än tio år. 


http://www.dn.se/nyheter/sverige/psykiska-problem-kan-ligga-bakom-tragedin-i-malmo-1.1075432

Av medborgaren - 10 april 2010 10:34

Sverigedemokraterna (SD) har ju åsikter som i de flesta andra länder skulle betraktas som helt ordinära och inte extrema på något sätt. Men speciellt deras åsikter kring invandring/integrationspolitiken brukar alltid av Svensk Media och offentlig debatt beskrivas som någonting alldeles särledes extremt. 


  


Fakta är att SD's åsikter kring just Invandringen sammanfattas så här

(klippt direkt ur deras politiska riktlinjer, med Medborgarens fetstil) :En kraftig begränsning av asyl- och anhöriginvandringens omfattning till en nivå
som inte är högre än den i våra grannländer Danmark och Finland.
  • En kraftig begränsning av asyl- och anhöriginvandringens omfattning till en nivåsom inte är högre än den i våra grannländer Danmark och Finland.

  • Ett kraftigt utökat stöd till FN:s flyktingorgan, UNHCR, och de miljontals verkligt nödlidande flyktingar i världen som saknar möjligheter och resurser att ta sig ifrån konfliktområdenas närhet.(källa: www.sverigedemokraterna.se)


Men är verkligen detta extremt?? Är det inte egentligen väldigt humana åsikter? Den första punkten syftar ju till att hålla ihop Sverige, helt enkelt att ta ansvar för levnadsvillkoren hos de människor som bor i landet, samt att inte ännu fler människor ska hamna i misär och utanförsområden såsom Rosengård, Landskrona eller Södertälje. Den andra punkten syftar till att hjälpa så många människor som möjligt, så effektivt som möjligt.


Hur kan då detta parti kommeneras i t.ex DN med ord som "Det kan finnas en grupp i det svenska samhället som har en högerextrem uppfattning men inte röstar högerextremt eftersom det anses vara fult. Risken är att det börjar bli rumsrent och att den gruppen då kan lägga sin röst på Sverigedemokraterna utan att skämmas."


Eller i en debattartikel på SVT.se: "Kan ett nationalsocialistiskt parti endast genom att byta logotyp och retorik - men enligt partiledaren behålla sitt program - verkligen vara en möjlig samarbetspartner?"


Man häpnar. Hur oseriöst som helst.


Det låter som en beskrivning av ett rent extremistparti, men de två åsikter som listas ovan verkligen så extrema? Är det kanske rent av så Du egentligen tycker?


http://svt.se/2.35188/1.1963058/bjorklund_maste_stoppa_fp_i_landskrona


Av medborgaren - 9 april 2010 19:03

Dagens Nyheter publicerar en artikelserie om mobben på nätet, och att Internet har blivit ett tillhåll för extremhögern och rasister.


Frågan infaller sig då vad som är extremhöger eller rasist. Att dra alla över en kam beroende på deras geografiska bakgrund, eller kalla någon för öknamn kan definivt vara rasistiskt.


Är det alla åsikter som kritiserar den invandringspolitik som förs i Sverige idag?


     


Och som vill att Sverige ska föra en mer långsiktigt hållbar politik, liksom våra grannländer Danmark och Finland?  


Och som kanske till och med vill hjälpa ännu fler människor mer effektivt nära sina hemländer?  


Och som kanske till och med tycker att det är inhumant att dränera dessa länder på sin bästa arbetskraft (läs: alla dessa ingenjörer och läkare som enligt Media kommer till Sverige).


Om detta, gud förbjude, skulle vara definitionen på extremhöger, då skulle ju rent av Medborgaren tillhöra den gruppen. Så kan det ju inte vara...


Det kan knappast vara så att man är Extremhöger eller Rasist för att man vill att Sverige ska föra en för alla parter mer långsiktigt hållbar politik. Det kan inte heller vara att kritisera militanta muslimer, eller att anse att islams utbredning över Sverige går för fort för att samhället ska orka med det.


http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/internet-uppsving-for-ultrahogern-1.1075039


Denna lilla kommentar i artikeln är intressant:


"I allt större utsträckning tvingas DN.se stänga av kommentarsfunktionen eftersom de medverkande bryter mot lagen."


Eller denna:


Det betyder att vi stänger kommentarfunktionen helt på artiklar som vi erfarenhetsmässigt vet lockar fram rasistiska kommentarer. Till exempel artiklar om eller relaterade till invandring.


Man kan läsa detta som en förberedelse på vad som komma skall. I några år nu så har det funnits möjlighet att kommentera inlägg och blogga om dem. Det är antagligen en historiskt kort tid, från det att tekniken möjliggjorde det, och fram till det att PK-media inte längre kunde tillåta det. En mörk framtidsvision är att om 5-10 år kommer det inte längre gå att kommentera inlägg på Medias hemsida. Mörkret sänker sig över Sverige...  


Nu senast visade beskrivs ett troll som ville provocera fram rasistiska kommentarer (Medborgaren kan tänka sig att detta är allt som på något sätt kritiserar förd invandringspolitik i Sverige)


http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/hatsida-om-landskronadadet-var-fejkad-1.1076163


http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/vi-ville-samla-all-skit-i-samma-potta-1.1076306


DN har till och med en egen definition på vad som är troll:


http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/har-du-mott-trollen-pa-natet-1.1076220


Av medborgaren - 9 april 2010 18:05

Det rapporteras flera tidningar att stödet för Euron är rekordlågt. Endast 37% säger i dagsläget Ja, skriver tidningen. Frågan borde egentligen vara, hur kan så många som 37% fortfarande stödja projektet?


Det är lätt att avfärda Europrojektet på rent ekonomiska grunder. För att en valuta ska fungera, så bör den täcka ett sk. optimalt valutaområde. Inom ett sådant område så krävs till exempel


  • Att konjunkturen i alla delar av området går i takt
  • Att arbetskraft kan- och är villig att lätt flytta inom området

Om inte dessa två förutsättningar är uppfyllda, så går det inte att sätta en korrekt styrränta för hela området. En centralbank använder styrräntan för att reglera "farten" i ekonomin. Vid dåliga tider så hålls räntan låg, för att stimulera ekonomin. Vid goda tider så höjs räntan, för att kyla av densamma.


Men om ett område är överhettat, och ett annat har lågkonjunktur, så passar inte samma ränta över hela området. Det är exakt vad vi ser hända just nu inom Eurozonen.  


  


Risken är mycket stor att Euron kommer att falla samman inom några konjunkturcykler. Sverige gör bäst att inte gå in i denna skakiga klubb, där man redan nu på allvar diskuterar hur den ska kunna räddas.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/rekordhogt-euromotstand-1.1075331


http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/rekordhogt-euromotstand_4544827.svd

Av medborgaren - 9 april 2010 16:06

Aftonbladet visar i dagens webbupplaga prov prov på sin Makt. Man publicerar en väl koordinerad bredsida mot Sverigedemokraterna (SD), komplett med huvudartikel, ledare med Lena Mellin och även en "debattsida" för att ge sken av någon sorts demokrati.


Titeln på det hela är "Inget lyft, SD", och syftet är att visa på att SD inte tjänar på rapporteringen kring dådet i Landskrona, som man uttrycker det.


Man slår på jättestort att partiet minskat ca 2% i stöd till Landskronas kommunfullmäktige (från höga 22% till 20%) men glömmer bort att samma undersökning visar att SD samtidigt ökat med 5.5% i Landskronabornas preferenser till riksdagen (upp till höga 14%).


Den matematiskt kunnige kan inse att detta för SD's del innebär en minskning av stödet till kommunfullmäktige med 10%. Men stödet för SD till riksdagen har ökat med ca 40%...


Det hela är en specialbeställd undersökning från Sifo, en avancerad lek med siffror. Men det enda det egentligen visar är ju att stödet till SD hos Landskronaborna är oförändrat högt, och har t.om ökat en hel del.


Förhoppningsvis är väljarna smartare än så, och sådana här uppenbara förfalskningar slår nog bara tillbaka på det politiskt korrekta etablisemanget, till förmån för Sverigedemokraterna.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6922117.ab


Tyvärr gick det inte att länka en bloggsida till denna artikel, möjligheten var utspärrad. De räknade väl ut att det skulle komma många bloggar som rättar till misstaget...  

Update: Samma "nyhet" presenteras även i Svenska Dagbladet:


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/inget-sd-uppsving-i-landskrona_4541961.svd

Skapa flashcards