medborgaren

Senaste inläggen

Av medborgaren - 5 september 2011 18:57

Det har nu framkommit att både vakten som överföll Erik Almqvist, och marknadschefen vid Stureplansgruppen Johan Rydevärn, var aktiva medlemmar i anti-SD grupper på Internet.


  Johan Rydevärn      

       

Just sådana grupper som sprider näthatet   mot SD och som får förtroendevalda      

politiker att överfallas på gatan eller i sina

hem.


Vi kan bara hoppas att rätten tar till sig denna information då det blir dags att avgöra målet. Helt klart är dessa fakta mycket besvärande både för ordningsvakten och för Johan Rydevärn, som så ensidigt gick ut och försvarade ordningsvakten, trots att han inte ens hade varit där och med egna ögon sett vad som hände.

I denna historia är nog oddsen väldigt stora för att Erik Almqvists version av historien är sann. Medborgaren kan i och försig ifrågasätta det lämpliga i att en riksdagspolitiker ger sig ut på Stureplan en fredag kväll efter en kräftskiva. Det är lite som att be om problem, och SD har problem med ett par, tre ledamöter, som måste tas på allvar. De är samtliga goda debattörer, men har lite för lätt för att festa om man säger så. Samtidigt måste även riksdagsmän kunna gå på krogen utan att bli överfallna av hatiska dörrvakter.


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-fullt-fortroende-for-almqvist_6443152.svd

Av medborgaren - 5 september 2011 18:35

Medborgaren läser i DN. Gnuggar sig i ögonen. Har han läst rätt? Bokstäverna ter sig så märkliga. Orden liksom stämmer inte. Han läser igen, koncentrerar sig. Jodå, det står där:


Polisen lär artiga ord på arabiska


Svensk polis ska alltså lära sig inställsamma fraser på arabiska, och de ska också få en kurs i muslimsk sed och kultur. Någon sa att det inte pågår en islamifiering i detta land? Vem sa det, räck upp en hand. Syftet med denna kampanj är att försöka blidka de stenkastande arabiska ungdomarna i våra förorter. Genom att liksom krypa för dem med ödmjuka hälsningsfraser på deras eget språk, så hoppas man att de ska tända eld på lite färre bilar, kanske kasta tegelstenen lite mindre hårt mot brandkåren. Eller?

 

Vi får hoppas att de arabiska hälsningsfraserna biter på denna yngling.


Det är också oerhört intressant att se Webbfrågan som finns kring detta på SR's hemsida. Till att börja med själva frågan. "Tycker du att poliser ska lära sig hälsningsfraser på flera språk?".  Låter ju bra och oskyldigt.  Nu är det dock så att frågan handlar om att det är Arabiska; och att det är lugnande och inställsamma fraser det handlar om. Viss skillnad.

    

Svarsalternativen. "Ja det är en bra ide".  Eller "Nej, det tycker jag inte behövs". Notera särskilt det sistnämnda. Antingen tycker man att detta är en bra ide, eller så anser man att det inte finns några problem i våra arabiska förorter. Det är de enda alternativ som ges. Den sistnämna leder dock ganska klart i nuläget. Tänk om det hade funnits ett alternativ: "Nej, jag tycker inte att polisen ska anpassa sig till våldsverkarna, de bör anpassa sig istället". Vad tror ni svarsfrekvensen blivit för det alternativet?  99% ungefär...


http://www.skanskan.se/article/20110905/MALMO/709049824/0/-/sprakkurs-i-arabiska-ska-ge-battre-poliser

http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-lar-artiga-ord-pa-arabiska


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4679101


Av medborgaren - 4 september 2011 10:01

Tidningar rapporterar idag "En riksdagspolitiker för Sverigedemokraterna har polisanmälts för att ha misshandlat en krogvakt vid ett uteställe på Stureplan i centrala Stockholm".


Det föreligger nu en kommentar från politikern själv, Erik Almqvist:

http://sverigedemokraterna.se/2011/09/04/kommentar-ang-pastatt-krogbrak/


    

Det är verkligen skrämmande att media så okritiskt rapporterar ensidigt och hänger ut politikern på det sätt som sker. Det finns inget som talar emot Erik Almqvists version av historien, som alltså redovisas i ovanstående meddelande.


DN skriver visserligen "Ord står dock mot ord och riksdagsmannen säger till Aftonbladet att han i sin tur tänker anmäla vakterna". Räkna dock med att vi aldrig kommer att få läsa om vad utredningen verkligen visat, då den har klarlagt att Erik Almqvists version är korrekt och han alltså angreps helt oprovocerat.


Det är uppenbarligen farligt att företräda SD. Media och etablisemanget har blåst upp en sorts näthat mot SD, som gör att vissa förvirrade individer på vänsterkanten tror sig göra en god gärning då de angriper SD:s företrädare på detta sätt. För några veckor sedan så läste vi om lokalpolitikern Therese Borg, tvåbarnsmamma, som trots skyddad adress fick tegelstenar inslängda genom vardagsrumsfönstret mitt i natten.


 


Vi har en statsminister som sagt att "sådant här får man räkna med om man företräder SD", dvs mer eller mindre legitimerat våldet. Politiskt våld är aldrig OK. Punkt. Ta istället debatten som vuxna människor.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/sd-politiker-inblandad-i-krogbrak


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stureplansgruppen-han-var-ytterst-aggressiv_6441210.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-politiker-inblandad-i-krogbrak_6440506.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-politiker-i-krogbrak_6440856.svd

Av medborgaren - 3 september 2011 10:36

Media är nästan löjligt förutsägbara. Deras skräck för att skriva ut något som pekar mot att det är en invandrare som begått ett brott är välkänd. Ibland har vi sett sk. vitpixling, när media visar fantombilder som antyder en helsvensk förövare, även när gärningsmannen är mörkhyad. Vi läser också ofta "polisen vill inte ge ut signalementet" när det är en utländsk förövare, trots att detta kan förhindra ett snabbt gripande.


Men nu: En lokal SD-politiker i Göteborg är misstänkt (inte klarlagt) för att ha slagit till en busschaufför, som råkat ha invandrarbakgrund. Vad händer. Jo både DN och SvD får med hans politiska hemvist samt att offret har invandrarbakgrund, på 4-5 raders text. Man undrar egenligen varför denna "nyhet" är med på förstasidorna överhuvudtaget.


Skönt att konstatera att SD stormar fram i opinionen. Gårdagens Sentio-undersökning, som ingen media "av någon anledning" skriver om, ger dem 7.1% och en hårsmån från att bli 3:e största parti.


 


http://www.dn.se/nyheter/sverige/sd-politiker-i-goteborg-atalashttp://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-politiker-i-goteborg-atalas_6439110.svd

Av medborgaren - 31 augusti 2011 20:42

Sällan har man läst en så viktig debattartikel som Kent Ekeroths svar på Peter Weideruds lätt verklighetsfrånvända "förslag" att införa en muslimsk helgdag i Sverige.


 


Även debatten bland kommentarerna till Ekeroths artikel är intressanta. De ingjuter hopp trots allt, som att det fortfarande finns många människor i detta land som värdesätter allt det vi och våra förfäder byggt upp, ett sekulariserat, upplyst, jämnlikt och högteknologiskt samhälle. Där vi lever i fred och respekt och i samklang med naturen. Det är iallafall det Sverige som jag vill se, och som jag vill fortsätta leva i.


 

Att i det läget böja sig för muslimernas krav känns helt galet. Att år 2011 införa en ny religiös helgdag skulle nog vara ganska unikt i ett västland. Vilken helgdag skulle vi ta bort istället?  Julafton, Midsommarafton eller Nationaldagen?  


Det enda goda som skulle komma av ett sådant införande är väl att det dramatiskt skulle skynda på SD's resa upp till ett 20-30% parti. Är det någon som tror vi får se en opinionsundersökning: "Vill DU införa en muslimsk helgdag i Sverige?". Jag skulle inte tro det, motståndet skulle vara massivt, cementerat, grundmurat.


 

Hur kan Weiderud överhuvudtaget föreslå något likande?


Jag gillar Ekeroths slutkläm: Vi sverigedemokrater däremot ser det som en ynnest att kunna bygga vidare det svenska Sverige utifrån svenska förutsättningar. Det är inte något som är statiskt, men det är inte heller något som är mångkulturellt eller muslimskt. Den svenska kulturen har utvecklats organiskt under mer än tusen år och gör sig inte betjänt av påtvingad mångkulturalism, massinvandring eller islamisering.


Amen.


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fel-att-bygga-upp-parallella-samhallen_6430236.svdhttp://www.svd.se/opinion/brannpunkt/gor-eid-al-fitr-till-svensk-nationell-helgdag_6425132.svd

Av medborgaren - 31 augusti 2011 18:02

Annie Lööf föreslås nu bli ny centerledare, och det blir säkerligen så. Medborgaren tror att det är det bästa val C kan göra, därmed inte sagt att det är bra.


Det blir mer och mer yta och ansikte som räknas i politiken:


Idag funkar det inte med en Ola Ullsten på posten som partiledare:Vi kan dessutom misstänka att det kommer att bli än mer yta på partiledarposterna framöver, i takt med att 7-klövern går allt mer i otakt med tiden. Då kan man alltid sätta sin tillförsikt till yta och knep.


Annie Lööf lär säkert orsaka en viss "effekt" och temporär uppgång för Centern bara genom sin uppenbarelse och ungdom, men på sikt ändrar det ingenting. De 7 traditionella partierna kommer att fortsätta sin kräftgång, om de inte lyssnar på folkdjupen.   


Annies egen kommentar till vilka utmaningar som väntar Sverige är "vi måste få folk att växa". En inte så djuplodande analys om man säger så.


Dessutom lär hon ha sagt att hon vill ha vill ha fri och oreglerad invandring från Mellanöstern och Afrika. Denna kommentar, på hennes Facebook-sida, är nu bortrensad, men åsikten säger en del om vilken politisk brolier hon är. "Rätt" åsikt för att jobba sig uppåt i etablisemanget...


http://www.dn.se/nyheter/politik/ny-c-ledare-presenterashttp://www.dn.se/nyheter/politik/hon-kommer-att-fa-det-valdigt-jobbigthttp://www.dn.se/nyheter/politik/spanningar-inom-alliansen-kan-oka-med-loofhttp://www.dn.se/nyheter/politik/tunga-c-uppdrag-i-unga-ar-for-annie-johanssonhttp://www.dn.se/debatt/vi-ska-fa-manniskor-att-vaxa-och-bestamma-sjalvahttp://www.svd.se/nyheter/inrikes/c-kannare-olofsson-och-carlgren-aker-ur-regeringen_6431002.svdhttp://www.svd.se/nyheter/inrikes/det-viktigaste-ar-att-fa-genomslag-for-centerpolitiken_6430776.svdhttp://www.svd.se/nyheter/inrikes/darfor-valde-centern-annie-loof_6430226.svd
Av medborgaren - 27 augusti 2011 23:11

Så har det hänt igen, ett fredligt torgmöte med SD eller SDU angips av avgrundsvänstern, som inte har argument och därför tar till nävarna.


Flera SDU'are blev slagna till marken och fick mottaga sparkar där de låg. Även SD's kanslichef i riksdagen blev nedslagen.


Bild från ett tidigare tillfälle, då avgrundsvänstern misshandlade en Sverigedemokrats flickvän!  Hur fegt är inte det?


Hade detta hänt något av partierna i 7-klövern så hade vi fått se saftiga rubriker i tidningarna, dock inte nu då våldet som vanligt drabbar SD.


SD och SDU vill föra ett politiskt samtal, och propagerar för ungefär samma politik som är regeringsnorm i flera av våra nordiska grannländer. Ska man för den skull behöva bli brutalt nedslagen?


Positivt är att det idag söndag rapporteras att två personer har gripits för misshandeln. Men var är kommentarerna från övriga politiker? Att ungdomsförbundet för ett av landets riksdagspartier angrips brutalt på ett torg i Norrköping är sannerligen allvarligt. Det skulle utan tvekan kunna rendera ett uttalande från statsministern, och hade definitivt så gjort om det drabbade partiet hade varit något annat än SD.


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/misshandel-och-brak-vid-sdu-mote_6421414.svd


http://www.dn.se/nyheter/sverige/misshandel-och-brak-vid-sdu-mote


http://www.dn.se/nyheter/sverige/tva-gripna-for-sd-misshandel


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4670653 

Av medborgaren - 26 augusti 2011 17:23

Dagens Synovate-mätning måste gå till historien till en av de märkligaste i opinionsmätningarnas historia. I stort sett samtliga partier är helt omkastade mot var de brukar ligga, och även gentemot den nivå där de ligger i andra instituts Augustimätning.


Moderaterna skulle alltså få rekordhöga 36.9 (!) procent. Vem tror på det, en ökning med ... 4.5% sedan förra mätningen! Fyra partier ligger under spärren. Miljöpartiet rasar med rekordsiffran -1.9% (!). Vem tror på detta.


Frågan om urvalet infinner sig förstås. Det blir ju helt olika svar beroende på i vilket område man frågar. Vissa områden i Sverige skulle faktiskt ge egen majoritet till Vänsterpartiet.


SD skulle i denna mätning alltså också rasa med 1.9% Samma tapp som Miljöpartiet. Trots att 3 av 4 andra institut denna månad har en ökning för SD. Och trots att SD ligger på rekordnivån 6.8% i övriga instituts mätningar. Faktum är att Synovate historiskt har redovisat ett "ras" för SD ungefär varannan månad. Nästföljande månad är de tillbaka på vanlig nivå (då är det dock inga stora rubriker i tidningen, om man säger så).  Något är skumt...


   Bild från www.status.st Notera

Synovates mätning (inringad)


http://www.dn.se/nyheter/politik/fyra-partier-under-riksdagssparrenhttp://www.dn.se/nyheter/politik/kraftigt-ned-for-sd-i-ny-matninghttp://www.dn.se/nyheter/politik/kd-pa-nytt-under-riksdagssparrenhttp://www.dn.se/nyheter/politik/moderaterna-gar-framat--nar-ekonomin-sviktar


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fyra-partier-under-sparren_6417024.svd


http://www.dn.se/ledare/huvudledare/ansvar-framfor-allt-1


Skapa flashcards