medborgaren

Direktlänk till inlägg 12 april 2010

Förstår egentligen SR och UR sitt uppdrag?

Av medborgaren - 12 april 2010 21:36

Både Sveriges Radio (SR) och Utbildningsradion (UR) kör nu riktade politiska kampanjer på sina hemsidor. 


I Sveriges Radios fall handlar det om serien "Främlingsfientlighet och nationalism"


    

Väl så, om det verkligen handlade om att bekämpa åsikter som med fog kan sägas vara oönskade av alla. Felet man gör är att man buntar ihop rent extremistiska riktningar och lägger dem i samma korg som exempelvis åsikten att förespråka ett mer ansvarsfull flyktingmottagande. Dessa likställs, som lika illa. Man buntar ihop Sverigedemokraterna med det extremistiska partiet Jobbik i Ungern. Det är precis som man på redaktionen har bestämt sig för vad folk får tycka. Kritik mot Sveriges invandringspolitik och det mångkulturella experimentet får tydligen inte förekomma, resonerar Sveriges Radio. Det är något unket över denna kampanj, en illa dold satsning mot ett enskilt parti som kandiderar till Sveriges riksdag på ett program som i de flesta Europeiska länder är vardagsmat.


Här är ett annat klipp från Sveriges Radios hemsida:

      

Inte kan det väl sägas vara neutralt, vilket ska vara en hörnsten för Public Service. Men det var länge sedan Public Service i Sverige lämnade denna inriktning och började satsa på politiska kampanjer, bekostade med skattemedel.
Utbildningsradion bedriver samtidigt en kampanj för Islam i Sverige. Så här ser det ut på sidan, varvat med intervjuer och reportage:


  

Faktum är att detta inte är långt ifrån ren propaganda för denna religion, som av många uppfattas som ganska totalitär. Kan det verkligen vara Utbildningsradions uppdrag? När läste vi senast en motsvarande reportageserie om kristendomen?


Så här står det i en artikel:

I tv-programmen möter vi människor av olika ursprung, i olika åldrar och med vitt skiklda erfarenheter. Men tron har de gemensamt.

Det är t ex den unga kvinnliga läkaren Behija i Kroatien, schweiziska Rabia, bosatt i Istanbul och som konverterat till islam, idrottsstuderande Arnela i Stockholm, som också har VM-brons i brasiliansk jiu-jitsu, Mohammed som sitter i Piteå kommunfullmäktige och historikern Hossein i Granada i Spanien.

Av serien framgår det att det finns många slags muslimska inriktningar och att det på sina håll utvecklas ett slags europeisk islam.

Detta är knappast okontroversiella åsikter, det finns många människor i vårt land som inte skulle hålla med om den sista meningen. Därför är det anmärkningsvärt att den publiceras som fakta och ligger ute helt oemotsagd.


Utbildningsradion beskriver vidare i lyriska ordalag ett fall då en person som blivit utvisad från Sverige "räddades" tillbaka av sina vänner.


  

Underrubriken är De räddade en utvisad kompis. Oavsett vad man tycker om utvisningsbeslutet, så är det beslutat. Kan det verkligen ligga i Utbildningsradions uppdrag att verka emot beslut fattade av Svenska myndigheter?


 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av medborgaren - 7 november 2011 21:03


DN publicerar idag en artikel som är lika intressant som unik. Visst har vi tidigare kunnat läsa om den tilltagande antisemitismen, och förföljelsen av judar i Malmö. Men i alla artiklar fram tills idag har det (felaktigt) antytts att det skulle vara...

Av medborgaren - 19 september 2011 19:46

En mycket tragisk händelse denna i Sigtuna med mamman som nu misstänkts ha dödat sina två söner, 4 och 8 år gamla.  Så fruktansvärt att något sådant kan hända.   Mamman heter enligt uppgift Grace Nyambura Kamau och kommer från Kenya. Måste ligga ...

Av medborgaren - 19 september 2011 18:33


Regeringen har kohandlat med regeringen kring höstbudgeten, vilket har resulterat i att 850 miljoner kronor "satsas" 2012 för ökad anhöriginvandring och skolgång för barn till sk. "papperslösa".       I klartext innebär detta två saker: 1....

Av medborgaren - 18 september 2011 09:51

Trots att de flesta moderata väljarna hellre ser ett samarbete med SD, och vill styra upp den havererade invandringspolitikern, så går regeringen åt andra hållet och bygger ut vansinnespolitiken tillsammans med miljöpartiet.   Papperslösa (familj...

Av medborgaren - 14 september 2011 17:44


Ja varför? Jimmie Åkesson ställer den självklara frågan. Varför ska allt politiseras i detta land. Varför kan vi inte få ha en enda tradition kvar, utan att den ska förvandlas till ett hyllande av mångkulturen?       Sverigedemokraterna är d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se