medborgaren

Alla inlägg under april 2010

Av medborgaren - 12 april 2010 19:08

Eurozonen försöker nu rädda Grekland, som är på väg att bli det första Eurolandet som faller samman totalt. 


 


Det en gång så stolta landet, västvärldens vagga och sydostliga utpost, är nu knäckt av de växande obalanserna inom Eurosystemet, och att de kunnat dölja en vanskött ekonomi tack vare medlemskapet i "klubben".


Fler länder lär följa. Spanien, Italien, Irland och Portugal rapporteras ha nästan lika stora problem som Grekland. Spanien är ett särskilt stort problem, och landets ekonomi är så mycket större än Greklands så det är svårt att se hur situationen ska kunna räddas upp på samma sätt som med Grekland.


  


Uppgörelsen kring Grekland innebär att de andra Euroländerna ska vara beredda att ge pengar till Grekland på förmånlig ränta.


Det är så mycket som 7500 miljarder kronor som behövs för att rädda detta skakiga Eurobygge, en hisnande summa.


Det är mycket svårt att se hur Euron ska kunna överleva på sikt, då det blir så här skakigt redan i den första lågkonjunkturen efter införandet. Man får förmoda att ojämnheterna inom zonen kommer att byggas på successivt och till slut orsaka en total kollaps. Redan nu lär det finnas tjänstemän inom EU som har till uppgift att fundera på hur Euron ska kunna avskaffas på ett kontrollerat sätt, och länderna återinföra nationella valutor. Detta utan att man förlorar ansiktet totalt, ett gigantiskt propagandaprojekt som det ska bli intressant att följa.


http://www.dn.se/ekonomi/centralbankern-stodkoper-euro-1.1109160


http://www.dn.se/ekonomi/bundestag-godkanner-stabilitetspaket-1.1109235


http://www.dn.se/ekonomi/finansministrarna-i-nytt-krismote-om-euron-1.1109292


http://www.dn.se/ekonomi/planen-klar-for-nodlan-till-grekland-1.1075891


http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/raddningsplan-starkte-borser_4552553.svd


http://www.dn.se/nyheter/varlden/grekland-begar-eu-stod-1.1082383


http://www.dn.se/nyheter/varlden/analytiker-ingen-langsiktig-losning-1.1082444


http://www.dn.se/ekonomi/nya-dystrare-siffror-for-grekland-1.1081725


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/greklands-skuldproblem-kan-spridas_4607753.svd


http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/allt-morkare-for-grekland_4601989.svd

ANNONS
Av medborgaren - 12 april 2010 17:51

Dagens Nyheter kör på hårt med att rapportera kring "Nätrasister" som man kallar det. Egentligen är syftet antagligen att misskreditera nätet som diskussionsplats, eftersom man vet att Sverigedemokraterna är starka där.


Det kan knappast vara så att man är Extremhöger eller Rasist för att man vill att Sverige ska föra en, för alla parter, mer långsiktigt hållbar politik. Det kan inte heller vara att kritisera militanta muslimer, eller att anse att Sveriges anpassning till islam går för fort för att samhället ska orka med det.


  


http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/vad-tycker-du-om-mobben-pa-natet-1.1075100


Medborgaren har rapporterat om detta tidigare, mer finns att läsa här:


http://medborgaren.bloggplatsen.se/2010/04/09/2809991-vad-ar-extremhoger-eller-rasist/

ANNONS
Av medborgaren - 11 april 2010 15:53

Det går hetsigt till i demonstrationer för och emot ett moskébygge i Göteborg idag. En stor, och förmodligen kostsam, polisinsats bevakar att de hätska grupperna inte kan nå varandra. Enligt uppgift lär det vara det den obehagliga nazistorganisationen "Nordisk ungdom" som står bakom motdemonstrationen.


Odemokratiska organisationer som "Nordisk ungdom" har Medborgaren inte ett skvatt till övers för.


Däremot måste man tyvärr befara att motsättningar av denna karaktär  kommer att öka i Sverige, allt eftersom islam breder ut sig över landet. Sverige är ett land med en 1000-årig kristen värdegrund och har också en lång demokratisk tradition, och hur fogliga det svenska folket än är så kommer de antagligen inte stillasittande acceptera denna stora förändring.


  


Medborgaren anser att om moskéer överhuvudtaget måste byggas, så bör det vara sparsamt, och byggas på ett sådant sätt att de smälter in i den svenska byggnadstraditionen. Minareter bör därför undvikas i möjligaste mån.


Mycket av detta bråk skulle kunna undvikas om de muslimska ledarskapet i landet själva försökte undvika konfrontation. Idag förläggs ofta moskéerna till platser som man påförhand kan veta att det kommer att bråk om, istället för att verkligen försöka smälta in och integreras i samhället. Muslimska friskolor är ett annat tecken på detta avståndstagande.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/stor-polisinsats-vid-mosketag-1.1075833


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/polisinsats-vid-moskemanifestation_4551639.svd
Av medborgaren - 11 april 2010 13:04

Läser att Sverige ska skaffa in två stycken ubåtar i Gotlandsklass, som ska levereras 2018/2019. Lång ledtid på de där rackarna.


  


Om försvaret kan man tycka vad man vill, men Medborgaren anser att det är viktigt att Sverige har ett starkt och respektingivande försvar. Det är ju inte direkt så att den mäktige grannen i Öster är hur fredlig som helst, och det tar lång tid att återta försvarskapacitet då den väl monteras ner.


Försvaret kan också användas till så mycket annat, t.ex att sättas in vid stora katastrofer, bränder och olyckor. Titta bara på hur många som kunde räddas genom marinens ytbärgare vid Estoniakatastrofen.


Det rapporteras i tidningarna att det råder oenighet om ubåtsköpet, S och V är positiva medan MP är starkt kritiskt. Men detta är ju knappast något jätteköp. Om vi överhuvudtaget ska kunna ha en marin värd namnet så bör det ju åtminståne köpas in en eller annan ny ubåt då och då. Och de nu aktuella 2 st ska alltså levereras om nästan 10 år iallafall!


http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-koper-tva-nya-ubatar-1.1075785


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sverige-ska-satsa-pa-nya-ubatar_4550609.svd

Av medborgaren - 11 april 2010 09:38

Nu är det tydligen ett bombhot riktat mot fotbolls-VM. Att de aldrig ger sig... Varje gång det är något roligt, en folkfest, på gång så ska de militanta muslimerna vara där och hota.


http://www.dn.se/sport/fotboll/terrorhot-mot-fotbolls-vm-1.1075519


Vad är det för fel på dem?


  


Givetvis finns det många muslimer som inte alls stödjer dessa terrorhot och Medbogaren vill kraftigt betona detta. Men deras röster borde höras tydligare. De måste helt enkelt stå upp och visa att de kraftfullt tar avstånd från allt våld och konflikt. Detta måste vara det budskap som predikas vid moskeernas fredagsbön. Men tyvärr är det snarast motsatsen, exemplifierat av rondellhundskris, muhammedteckning eller Turkiets reaktion då riksdagen fördömde landets folkmord.


Har ni sett filmen Fitna?  


http://en.wikipedia.org/wiki/Fitna_(film)


Mycket intressant, rekommenderas även om det är väldigt otrevliga bilder.

Av medborgaren - 10 april 2010 16:54

Boken om Google är mycket intressant, och Medborgaren har läst den. Ett fantastiskt företagsbygge, som på bara 12 år blivit ett av världens största företag och det absolut dominerande Internetföretaget.


http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/foretaget-som-blev-ett-verb_4546119.svd


http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/andreas-ekstrom-google-koden-1.1075620


Många befarar dock att Google håller på att bli ungefär vad Microsoft var/är för PC-plattformen. En dominant som kväver konkurrensen. Än så länge känns detta dock lite överdrivet och Medborgaren åtnjuter "gratis" tjänster som Mail och Dokument. Gratis får dock sättas inom citattecken, eftersom inget är gratis. Google tjänar sina slantar på reklam.


Det är tack vare att Internet är vad det är, som gör att det fria ordet kan komma ut. Detta är mycket viktigt, i en tid då mörkret håller på att sänka sig över Sverige.


Läs detta inlägg och häpnas över hur Dagens Nyheter faktiskt uttrycker sig, kursiv stil, lite längre ner i inlägget:


http://medborgaren.bloggplatsen.se/2010/04/09/2809991-vad-ar-extremhoger/


Häpnadsväckande! Det verkar som bloggandet och kommenterandet håller på att växa Politiskt korrekt Media ur händerna. Information går inte längre att styras. Frågan är hur media kommer att hantera det. Kan det bli så illa så att de reagerar som det beskrivs i inlägget, dvs att möjligheten att kommentera och blogga stängs av i de artiklar där man vet att folkets åsikt inte stämmer med PK Medias?

   


Av medborgaren - 10 april 2010 16:31

Allt oftare kan man läsa om friskolor, där vissa typer av ämnen undanhålls från eleverna. Det kan kristna friskolor som vägrar att lära ut evolutionsteorin. Ännu oftare kan det handla om muslimska friskolor där tjejer inte får gymnastikundervisning, tjejer och killar separeras, ingen sexualundervisning, eller där religionsämnet enbart handlar om Islam. 


 


Egentligen är det högst märkligt att friskolor får förekomma, eftersom barns lika rätt till utbildning borde vara en offentlig angelägenhet! Friskolor, särskilt sådana med religiös inriktning, verkar ju tvärt emot integration och tenderar att öka klyftor och segregation. De slår ju "effektivt" fast principen att olika grupper ska hålla sig på sin kant, och inte blandas med andra grupper. Det kan väl aldrig vara tanken?


Medborgaren anser att skolan ska drivas i offentlig regi för att alla barn ska få lika god utbildning i alla ämnen som anges i läroplanen. Helst av allt borde ansvaret för skolan ligga på statlig nivå istället för kommunal. Detta om man på allvar vill verka maximalt gentemot klyftor och segregation.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/battre-resultat-i-friskolor-1.1075559


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/elever-i-friskolor-presterar-battre_4547409.svd

Av medborgaren - 10 april 2010 10:54

Något som inte alls framkommit i rapporteringen kring det tragiska familjemordet i Malmö, var att familjen var invandrad från Balkan. Medborgaren drar inga som helst slutsatser av detta, och naturligtvis ska inte personuppgifter som kan kopplas till en enskild person presenteras på Internet.


Det som är intressant i sammanhanget är att otaliga artiklar publicerats om dådet, och detta faktum om familjens bakgrund inte nämnts överhuvudtaget i så mycket som en bisats. Varför är det så?


Kanske har familjens bakgrund inget som helst att göra med att tragedin inträffade. Men det ska läsarna få ta ställning till. Det är inte tidningens uppgift att undanhålla information, utan läsarna ska fritt få ta ställning till vad de själva tycker!


Det var i torsdags som två vuxna och ett barn dog i villan. Polisen misstänker att mannen i familjen dödat sin sambo och parets gemensamma son innan han tog sitt eget liv. 

 

Enligt polisen var mannen och kvinnan i 40-årsåldern och barnet yngre än tio år. 


http://www.dn.se/nyheter/sverige/psykiska-problem-kan-ligga-bakom-tragedin-i-malmo-1.1075432

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se