medborgaren

Alla inlägg under september 2011

Av medborgaren - 5 september 2011 18:35

Medborgaren läser i DN. Gnuggar sig i ögonen. Har han läst rätt? Bokstäverna ter sig så märkliga. Orden liksom stämmer inte. Han läser igen, koncentrerar sig. Jodå, det står där:


Polisen lär artiga ord på arabiska


Svensk polis ska alltså lära sig inställsamma fraser på arabiska, och de ska också få en kurs i muslimsk sed och kultur. Någon sa att det inte pågår en islamifiering i detta land? Vem sa det, räck upp en hand. Syftet med denna kampanj är att försöka blidka de stenkastande arabiska ungdomarna i våra förorter. Genom att liksom krypa för dem med ödmjuka hälsningsfraser på deras eget språk, så hoppas man att de ska tända eld på lite färre bilar, kanske kasta tegelstenen lite mindre hårt mot brandkåren. Eller?

 

Vi får hoppas att de arabiska hälsningsfraserna biter på denna yngling.


Det är också oerhört intressant att se Webbfrågan som finns kring detta på SR's hemsida. Till att börja med själva frågan. "Tycker du att poliser ska lära sig hälsningsfraser på flera språk?".  Låter ju bra och oskyldigt.  Nu är det dock så att frågan handlar om att det är Arabiska; och att det är lugnande och inställsamma fraser det handlar om. Viss skillnad.

    

Svarsalternativen. "Ja det är en bra ide".  Eller "Nej, det tycker jag inte behövs". Notera särskilt det sistnämnda. Antingen tycker man att detta är en bra ide, eller så anser man att det inte finns några problem i våra arabiska förorter. Det är de enda alternativ som ges. Den sistnämna leder dock ganska klart i nuläget. Tänk om det hade funnits ett alternativ: "Nej, jag tycker inte att polisen ska anpassa sig till våldsverkarna, de bör anpassa sig istället". Vad tror ni svarsfrekvensen blivit för det alternativet?  99% ungefär...


http://www.skanskan.se/article/20110905/MALMO/709049824/0/-/sprakkurs-i-arabiska-ska-ge-battre-poliser

http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-lar-artiga-ord-pa-arabiska


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4679101


ANNONS
Av medborgaren - 4 september 2011 10:01

Tidningar rapporterar idag "En riksdagspolitiker för Sverigedemokraterna har polisanmälts för att ha misshandlat en krogvakt vid ett uteställe på Stureplan i centrala Stockholm".


Det föreligger nu en kommentar från politikern själv, Erik Almqvist:

http://sverigedemokraterna.se/2011/09/04/kommentar-ang-pastatt-krogbrak/


    

Det är verkligen skrämmande att media så okritiskt rapporterar ensidigt och hänger ut politikern på det sätt som sker. Det finns inget som talar emot Erik Almqvists version av historien, som alltså redovisas i ovanstående meddelande.


DN skriver visserligen "Ord står dock mot ord och riksdagsmannen säger till Aftonbladet att han i sin tur tänker anmäla vakterna". Räkna dock med att vi aldrig kommer att få läsa om vad utredningen verkligen visat, då den har klarlagt att Erik Almqvists version är korrekt och han alltså angreps helt oprovocerat.


Det är uppenbarligen farligt att företräda SD. Media och etablisemanget har blåst upp en sorts näthat mot SD, som gör att vissa förvirrade individer på vänsterkanten tror sig göra en god gärning då de angriper SD:s företrädare på detta sätt. För några veckor sedan så läste vi om lokalpolitikern Therese Borg, tvåbarnsmamma, som trots skyddad adress fick tegelstenar inslängda genom vardagsrumsfönstret mitt i natten.


 


Vi har en statsminister som sagt att "sådant här får man räkna med om man företräder SD", dvs mer eller mindre legitimerat våldet. Politiskt våld är aldrig OK. Punkt. Ta istället debatten som vuxna människor.


http://www.dn.se/nyheter/sverige/sd-politiker-inblandad-i-krogbrak


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stureplansgruppen-han-var-ytterst-aggressiv_6441210.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-politiker-inblandad-i-krogbrak_6440506.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-politiker-i-krogbrak_6440856.svd

ANNONS
Av medborgaren - 3 september 2011 10:36

Media är nästan löjligt förutsägbara. Deras skräck för att skriva ut något som pekar mot att det är en invandrare som begått ett brott är välkänd. Ibland har vi sett sk. vitpixling, när media visar fantombilder som antyder en helsvensk förövare, även när gärningsmannen är mörkhyad. Vi läser också ofta "polisen vill inte ge ut signalementet" när det är en utländsk förövare, trots att detta kan förhindra ett snabbt gripande.


Men nu: En lokal SD-politiker i Göteborg är misstänkt (inte klarlagt) för att ha slagit till en busschaufför, som råkat ha invandrarbakgrund. Vad händer. Jo både DN och SvD får med hans politiska hemvist samt att offret har invandrarbakgrund, på 4-5 raders text. Man undrar egenligen varför denna "nyhet" är med på förstasidorna överhuvudtaget.


Skönt att konstatera att SD stormar fram i opinionen. Gårdagens Sentio-undersökning, som ingen media "av någon anledning" skriver om, ger dem 7.1% och en hårsmån från att bli 3:e största parti.


 


http://www.dn.se/nyheter/sverige/sd-politiker-i-goteborg-atalashttp://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-politiker-i-goteborg-atalas_6439110.svd

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se