medborgaren

Alla inlägg under augusti 2011

Av medborgaren - 14 augusti 2011 18:20

Anna-Karin Hatt skriver att frågan om Euron är död i minst 10 år för Sveriges del. Rätt borde vara att den för alltid är död. Ta aldrig upp det beklagliga Eurosamarbetet för Sveriges del igen.


Inte ens Major Björklund skyltar numera speciellt aktivt med sin Eurokärlek.


 


Orsaken till att Sverige klarat "krisen" ganska bra är att vi står utanför Euron. På rent ekonomiska grunder är det lätt att avfärda Euron som ett fantasiprojekt. Europa är ett alltför heterogent område för att kunna ha samma valuta, dvs samma styrränta. På ekonomispråk heter det att Europa inte är ett sk. "optimalt valutaområde". Det går helt enkelt inte att ha samma valuta, rent teoretiskt. En och samma styrränta kan inte passa så vitt skilda ekonomier som Grekland, Irland, Portugal, Tyskland och Finland. Dessa länders ekonomier ser helt olika ut, och de ligger ofta i helt olika konjukturfaser. Därför blir det kaoz om man försöker sätta samma ränta hos alla.


Euron är död, och kommer sannolikt att falla inom 5 år. Hoppas upplösningen går fredligt och ordnat till.


http://www.dn.se/ekonomi/varning-fran-varldsbankens-chef


http://www.dn.se/ekonomi/sa-funkar-en-statsskuld
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fragan-om-euron-ar-dod_6387677.svdANNONS
Av medborgaren - 10 augusti 2011 19:11

"Religiösa konflikter ökar i Sverige", skriver det amerikanska forskningscentrumet Pew. Det är ju föga förvånande, men inte desto mindre djupt oroande. Vi ser denna ökning i form av mångkulturella upplopp i Malmö och Södertälje, vi ser den i form av muslimer som förföljer judar i Malmö.


Vi ser den också i form av nya "Lasermän", och "Kaoz-turkar" som sedan jagar dessa Lasermän. Djupt oroande. 

     

Det är ingen större ide att peka ut en enda grupp som ansvarig för detta, varken muslimer, judar, kristna. Det man dock med säkerhet kan slå fast är att det är den mångkulturella blandningen som skapar motsättningarna. Ingenstans på jorden finns det ett enda exempel på ett tryggt och stabilt mångkulturellt samhälle. Fundera gärna själva.


Däremot finns det gott om exempel på motsatsen. Sverige innan massinvandringen, ostasiatiska länder idag som varit smarta nog att stå emot massinvandringen. Detta är exempel på folkhem, där människor lever sida vid sida i trygghet, i stabila och ordnade familjeformer. Barn som växer upp i harmoni och kan se framtiden an med tillförsikt.


 


Destruktiva exempel på mångkulturen ser vi just nu i England. Upplopp, stöld och meningslöst våld, ras- och religionsmotsättningar, det är vad som följer i mångkulturens spår.


 


Därför är det så extremt allvarligt att frågan inte får diskuteras i Sverige.


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/religiosa-konflikter-okar-i-sverige_6379688.svd


http://www.dn.se/nyheter/sverige/religiosa-konflikter-okar-i-sverige

http://www.dn.se/sthlm/en-gripen-efter-upplopp-i-hasselby

http://www.dn.se/nyheter/varlden/manga-unga-har-tappat-tron-pa-framtiden


http://www.dn.se/nyheter/varlden/varsta-upploppen-pa-30-ar


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/ganska-vanliga-unga-bakom-upplopp_6380058.svd


http://www.svd.se/kultur/teatrar-tvingas-stanga-i-london_6380194.svd

ANNONS
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se