medborgaren

Direktlänk till inlägg 21 januari 2011

Storm i PK-vattenglaset

Av medborgaren - 21 januari 2011 17:23

Debatten i Sverige må vara hur inskränkt och hämmad som helst, men när våra statsmän är ute och reser i världen och möter andra länders statsmän, så måste de ju rimligtvis uppträda statsmannamässigt och förnuftigt. Just detta kan man se i detta Wikileaks-dokument, en beskrivning av ett möte mellan utrikesminister Carl Bildt och migrationsminister Tobias Billström med amerikanska ambassadören i Irak.


http://www.svd.se/multimedia/archive/00664/L_s_hela_dokumentet_664107a.pdf


  


Bildt och Billström säger bland annat:Bildt
observed that without a mechanism for returning illegal
aliens, the immigration problem would spiral out of control
in a country of only nine million inhabitants.

Bildt observed that without a mechanism for returning illegal aliens, the immigration problem would spiral out of controlin a country of only nine million inhabitants.Both the FM (Bildt) and Immigration Minister Tobias Billstrom said recent arrivals were more difficult to assimilate because they often arrive destitute (Billstrom estimated travel expenses alone exceed USD 20,000), poorly educated, and without professional or language skills. Bildt and Billstrom also mentioned

several high profile honor killings as prompting more calls for stronger immigration policies from the Swedish public.


Detta betyder alltså att Bildt och Billström konstaterar att Sverige, med 9 miljoner invånare, behöver något sätt att se till att illegala invandrare återvänder. Detta är alltså personer som av Sveriges extremt generösa migationsverk har fått avslag på sina flyktingskäl. Idag vägrar tusentals irakier som fått avslag avslag, att lämna landet.Sen konstaterar Bildt och Billström att de som kommer från Irak, speciellt på senare tid, är tämligen dåligt utbildade och anländer utblottade. Detta gör att de är svåra att assimilera. De konstaterar också att ett flertal uppmärksammade hedersmord håller på att få svensk allmänhet att önska striktare immigrationsregler.


Är det överhuvudtaget något som helst konstigt med dessa uttalanden?


Låt oss se vad reaktionerna har blivit, från PK-etablisemanget i Sverige:

(detta är bara några exempel; det finns många fler PK-politiker som hakat på)


Maria Wetterstrand (MP) : Jag reagerar på att de påstår sig ha märkt av en opinion i Sverige att stoppa flyktingarna och att det skulle vara relaterat till hedersmord. Jag förstår att det väcker upprördhet.


  


Abdulwahid Al Moosawi (ordförande i Irakiska riksförbundet) : Jag litar på UD och tror inte att de skulle ge en sådan rasistisk kommentar.


Cecilia Wikström (Europaparlamentariker för Folkpartiet) : Det är förfärlig retorik, jag hoppas verkligen och vill inte tro att de kan ha sagt något så avskyvärt.


  


Peter Weiderud (ordförande i Broderskap) : Om regeringen officiellt drar den slutsatsen i samtal med en annan regering, då är det grovt förenklat. Resonemanget är rätt häpnadsväckande, om det är sant. Att beskriva irakier som lågutbildade och svåranpassade, det är ganska fördomsfullt och i alla fall inte hela sanningen.


  


Bildt och Billström har också anmälts till konstitutionsutskottet (!) av MP:s utrikespolitiske talesperson Bodil Ceballos.


Snacka om totalt utanför sina proportioner. Hur kan man tolka de kloka och korrekta observationer av verkligheten som Bildt och Billström gör här (när PK-kameran är avslagen) på dessa absurda vis?


Detta visar väldigt tydligt på två saker:

1. Det finns en fråga, invandring, arabvärlden/islamifiering och mångkultur, som inte får kritiseras i Sverige. Det är totalt locket på. Bryter någon mot "regeln" så ska denne person stenas i media.

2. Många Moderater, och företrädare för de andra partierna, har nog egentligen en helt annan åsikt än den politiskt korrekta när kameran stängs av.


Endast Jimmie Åkesson (SD) verkar ha en förnuftig bild av det som hänt, han säger "Därför blir jag inte speciellt förvånad, för vi här ganska ofta att man egentligen har en ganska kritisk syn på invandring. Det som retar mig är att man pekar finger på oss från talarstolen och hånar oss för saker som man själv tycker".


  


http://www.svd.se/nyheter/partiledarna-tysta-kring-flyktingavslojande_5883237.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/wikileaks-migrationsverket-bedomer-bara-behovet-av-skydd_5883243.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ministrar-ville-stoppa-vag-av-irakier_5881645.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/inga-svar-fran-billstrom_5883525.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/twitterstorm-efter-svd-avslojande_5883593.svd


http://www.svd.se/nyheter/partiledarna-tysta-kring-flyktingavslojande_5883237.svd


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bildt-och-billstrom-ku-anmals_5882571.svd


http://www.dn.se/nyheter/politik/bildt-om-irakasyl-och-hedersmord1


http://www.dn.se/nyheter/politik/bildt-och-billstrom-ku-anmals


http://www.dn.se/nyheter/politik/billstrom-tiger-om-wikileaks-lacka


 
 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av medborgaren - 7 november 2011 21:03


DN publicerar idag en artikel som är lika intressant som unik. Visst har vi tidigare kunnat läsa om den tilltagande antisemitismen, och förföljelsen av judar i Malmö. Men i alla artiklar fram tills idag har det (felaktigt) antytts att det skulle vara...

Av medborgaren - 19 september 2011 19:46

En mycket tragisk händelse denna i Sigtuna med mamman som nu misstänkts ha dödat sina två söner, 4 och 8 år gamla.  Så fruktansvärt att något sådant kan hända.   Mamman heter enligt uppgift Grace Nyambura Kamau och kommer från Kenya. Måste ligga ...

Av medborgaren - 19 september 2011 18:33


Regeringen har kohandlat med regeringen kring höstbudgeten, vilket har resulterat i att 850 miljoner kronor "satsas" 2012 för ökad anhöriginvandring och skolgång för barn till sk. "papperslösa".       I klartext innebär detta två saker: 1....

Av medborgaren - 18 september 2011 09:51

Trots att de flesta moderata väljarna hellre ser ett samarbete med SD, och vill styra upp den havererade invandringspolitikern, så går regeringen åt andra hållet och bygger ut vansinnespolitiken tillsammans med miljöpartiet.   Papperslösa (familj...

Av medborgaren - 14 september 2011 17:44


Ja varför? Jimmie Åkesson ställer den självklara frågan. Varför ska allt politiseras i detta land. Varför kan vi inte få ha en enda tradition kvar, utan att den ska förvandlas till ett hyllande av mångkulturen?       Sverigedemokraterna är d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se