medborgaren

Alla inlägg under december 2010

Av medborgaren - 8 december 2010 19:23

Sådana här nyheter gör mig riktigt bedrövad att läsa. Jag kan stå ut med skottlossningar, klotter, överfall eller till och med ett eller annat inställt tåg.


fter_5786883.svd">http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svenska-elever-halkar-efter_5786883.svd


Men när jag läser om en dramatisk, och långsiktig, nedgång för den Svenska skolan och de Svenska skolresultaten så inser jag att det är allvar. Skolan sägs ofta reflektera samhället ca 20-30 år framåt i tiden. Bra skolresultat i ett land, och landet är nästan garanterat att vara på uppåtgående rent välståndsmässigt. Dåliga resultat, och det är samma säkra garanti att landet är på väg utför.


  


I Sveriges fall handlar det om att vi är på väg kraftigt utför. FN publicerar ett sk. Human Development Index, som är en sammanvägning av välståndsnivån i länderna. Dessutom publicerar de också en prognos för hur detta ska utvecklas i respektive land fram till 2030.  Sverige är i en negativ särklass i denna prognos. Vi förväntas rasa från dagens 15:e plats, ner till 44:e plats i välståndsligan år 2030. Ljusår efter länder som Lettland, Polen, Mexico mm.  


Källa:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_HDI_projections_of_UN


Allt detta medan våra betydligt förnuftigare grannländer, Finland, Norge, Danmark, behåller sin tätposition. Inte undra på att Danskarna inte är så sugna på att utöka Öresundsförbindelsen. De kan ju räkna ut hur det kommer att se ut i Sverige om några decennier. Som ett Rosengård, fast i fullskala.


  


Orsaken står naturligtvis delvis att finna i den usla skolsituationen. Som i sin tur till stora delar beror på det sönderslitande mångkulturella experimentet, som på många håll har förvandlat våra högstadieskolor till rena krigsskådeplatserna. Lärare som jagar elever i korridorerna, om de inte själva blir jagade och knivskurna av eleverna. Våld, misshandel, tjejer som får utstå glåpord och negativ särbehandling, allt i "religionsfrihetens" namn.


Jag kan nästan garantera er, att vilket annat land med sådana framtidsutsikter som Sverige hade infört "undantagstillstånd". Näst intill iallafall. Men är i Sverige käbblas det, och det finns på fullaste allvar de som beskyller Alliansregeringen för att "vara för hård" (!), när sanningen är att det behövs så mycket mer drastiska åtgärder för att åtminståne försöka minska detta fria fall i välståndsligan. Man mobbar och hatar SD, när de verkar vara de enda som vill göra något på allvar åt skolan och utbildningsnivån rent allmänt i landet...


Det är sannerligen inga ljusa utsikter för landet Sverige.

ANNONS
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se