medborgaren

Direktlänk till inlägg 22 november 2010

Allt hänger ihop ...

Av medborgaren - 22 november 2010 19:45

Man kan dagligen fortsätta att läsa alla dessa SD-hatartiklar som sköljer in från pressen och TV-bolagen.  Artikel efter artikel berättar hur efterblivet partiet är, och lär ut att vi ska akta oss för dess åsikter. En påkostad SVT-film visades också i dagarna; "SD - Vägen till riksdagen", med samma budskap.


Här är ett dagsaktuellt underhållande exempel:


http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/sverigedemokraterna/article8099329.abSamtidigt kan vi läsa om Eurons kollaps. Land efter land tvingas till nödlån, först Grekland, därefter Irland. Snart Portugal och i och med det även det betydligt större Spanien, eftersom dessa två länders ekonomier är så tätt länkade. Tvingas Spanien till nödlån så går det inte längre. Då faller hela Euro-bygget. Inte undra på att makthavarna är lite darriga.


Egentligen är det inget konstigt. Det går inte att ha en gemensam valuta med en gemensam styrränta, i ett område som är så ekonomiskt heterogent som Eurozonen.

Appropå opinionen i Sverige. Medborgaren trodde nästan att det hade slutat att göras opinionsundersökningar i detta land. Det har varit så tyst. Men sedan kollade jag på www.status.se, en eminent sida. Då såg jag förklaringen. Sanningen är den att SD just nu, efter valet, rusar i opinionen. De har aldrig tidigare haft så stort stöd som i November 2010.  Därav tystnaden.  Jag tog mig friheten att visa en del av denna utveckling i denna bild, klippt från www.status.st. Som synes rusar SD, den gula linjen är månadsmedelvärden. Raden längst ner visar snittet för den månaden.  6.9% i SIFO (översta raden) är rätt anmärkningsvärt. Men naturligtvis vill ingen tidning skildra detta.


Vad vill jag då säga med detta.  Jo att allt hänger ihop. Vi står definivit i en brytningstid. Eurobygget rasar. Endast SD är emot Euron och EU, när övriga partier (alla 7) kommer att skriva in EU-medlemskapet i grundlagen i och med en grundlagsändring på Onsdag. Man kommer även att skriva in det mångkulturella samhället i grundlagen.  


Elpriset skenar. Detta för att 7-klövern har lagt ner fullt fungerande kärnkraftverk. Endast SD vågar öppet stå för att man är för kärnkraft.


Allt hänger ihop.


7-klövern, med regeringen i spetsen, tvingas nu till konststycket att göra skenet av att svänga om i en mer förnuftig och hållbar riktning i de olika frågorna, för att mota Olle (SD) i grind. Ett exempel:

  

Detta är dock inte mer än lite "köttbitar åt folket". I praktiken ingen ändring, men man försöker sno lite av SD's ständigt växande väljarbas. 


http://www.dn.se/ekonomi/svenskt-lan-till-irland-sjalvklart-1.1213388


http://www.dn.se/ekonomi/irlandskt-eu-krispaket-klubbat-1.1212903


http://www.dn.se/nyheter/varlden/ilska-i-irland-mot-regeringen-1.1212948


http://www.dn.se/ekonomi/arbetsloshet-och-elpris-oroar-mest-1.1213439


http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/nyval-kravs-i-irland_5712419.svd

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av medborgaren - 7 november 2011 21:03


DN publicerar idag en artikel som är lika intressant som unik. Visst har vi tidigare kunnat läsa om den tilltagande antisemitismen, och förföljelsen av judar i Malmö. Men i alla artiklar fram tills idag har det (felaktigt) antytts att det skulle vara...

Av medborgaren - 19 september 2011 19:46

En mycket tragisk händelse denna i Sigtuna med mamman som nu misstänkts ha dödat sina två söner, 4 och 8 år gamla.  Så fruktansvärt att något sådant kan hända.   Mamman heter enligt uppgift Grace Nyambura Kamau och kommer från Kenya. Måste ligga ...

Av medborgaren - 19 september 2011 18:33


Regeringen har kohandlat med regeringen kring höstbudgeten, vilket har resulterat i att 850 miljoner kronor "satsas" 2012 för ökad anhöriginvandring och skolgång för barn till sk. "papperslösa".       I klartext innebär detta två saker: 1....

Av medborgaren - 18 september 2011 09:51

Trots att de flesta moderata väljarna hellre ser ett samarbete med SD, och vill styra upp den havererade invandringspolitikern, så går regeringen åt andra hållet och bygger ut vansinnespolitiken tillsammans med miljöpartiet.   Papperslösa (familj...

Av medborgaren - 14 september 2011 17:44


Ja varför? Jimmie Åkesson ställer den självklara frågan. Varför ska allt politiseras i detta land. Varför kan vi inte få ha en enda tradition kvar, utan att den ska förvandlas till ett hyllande av mångkulturen?       Sverigedemokraterna är d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se