medborgaren

Direktlänk till inlägg 3 juni 2010

Mattias Gardell, svensk terrorist?

Av medborgaren - 3 juni 2010 19:17

Som enda svenskar valde Mattias Gardell och Edda Manga att åka på den våldsammaste av "Ship to Gaza"-båtarna, nämligen turkiska ”Mavi Marmara”.


Detta skepp ägs av den turkiska islamistiska organisationen IHH. Denna organisation har nu efter tumultet uttalat att de är glada att sammandrabbningen ledde till döda och skadade aktivister. De ser detta som en propagandaseger gentemot Israel.


  

Mattias Gardell, komplett med en påk i handen


Nya TV-bilder visar hur aktivisterna står på däck och väntar på de Israeliska soldaterna. Aktivisterna har flytvästar och gasmasker på sig. De är beväpnade med käppar, knivar, yxor och slangbellor.


Märk väl att detta är efter det att de har hissat vit flagg och stoppat skeppet. Ett klassiskt bakhåll alltså. Är detta verkligen en fredlig icke-våldsmanifestation som Mattias Gardell vidhåller?


 

Bild på hur aktivisterna väntar med gasmask och tillhyggen, efter att ha hissat vit flagg


Att Gardell inte tar avstånd från sina turkiska terror-kollegor gör väl närmast att han blir lika skyldig. Kanske var han med bland dem som väntade på däck?  Det går inte att avgöra, eftersom alla har gasmask på sig.


När sedan de Israeliska soldaterna steg ombord på båten, utan skarp beväpning i beredskap eftersom de litade på den vita flaggan, så blev de brutalt nedklubbade. Några av soldaterna misshandlades mycket svårt. I tumultet blev några av soldaterna tvungna att dra sina undanstoppade tjänstevapen för att rädda sina och kamraternas liv. Detta ledde olyckligtvis till förlusten av människoliv på aktivistsidan, eftersom det var omöjligt att sikta endast på terroristernas ben i det tumult som rådde. Dessa dödsfall bland sina egna, är alltså vad IHH-organisationen betraktar som en seger.


  

Ur Dagens Nyheter


Gardell däremot, hävdar att aktivisterna var så oskyldiga så, och att Israels soldater begick "överlagt mord" som han kallar det. Ni väljer själva vem ni ska tro på. Den demokratiska staten Israel, eller Gardell och hans Islamistiska kumpaner.


Helt klart är att Svensk media, som ganska snabbt ställde sig ohämmat på Hamas sida, lär få äta upp en hel del. Stora internationella medier som CNN och BBC intog redan från början en mer objektiv hållning. Man ser nu hur även flera svenska medier börjar och rapportera mer balanserat från bägge sidor, speciellt DN och Svenska Dagbladet.


http://www.dn.se/nyheter/varlden/turkiska-islamister-ser-attacken-som-en-seger-1.1115969


http://www.dn.se/nyheter/varlden/gardell-israel-begick-overlagt-mord-1.1116437


http://www.dn.se/nyheter/varlden/de-doda-skots-pa-nara-hall-1.1116062


http://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-uppmanade-israel-att-ta-det-lugnt-med-konvojen-1.1116026


http://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-foreslar-israelisk-utredning-ship-to-gaza-1.1115950


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/blandning-av-kansloladdad-begravning-och-politisk-manifestation_4814037.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/det-var-rena-avrattningar_4811317.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/biden-ger-israel-ratt-att-borda_4811517.svd


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/uppgifter-i-turkiska-medier-dodsoffer-skots-pa-nara-hall_4813003.svd


http://svt.se/2.22620/1.2027698/gardell_hoppas_de_inte_dog_forgaves

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av medborgaren - 7 november 2011 21:03


DN publicerar idag en artikel som är lika intressant som unik. Visst har vi tidigare kunnat läsa om den tilltagande antisemitismen, och förföljelsen av judar i Malmö. Men i alla artiklar fram tills idag har det (felaktigt) antytts att det skulle vara...

Av medborgaren - 19 september 2011 19:46

En mycket tragisk händelse denna i Sigtuna med mamman som nu misstänkts ha dödat sina två söner, 4 och 8 år gamla.  Så fruktansvärt att något sådant kan hända.   Mamman heter enligt uppgift Grace Nyambura Kamau och kommer från Kenya. Måste ligga ...

Av medborgaren - 19 september 2011 18:33


Regeringen har kohandlat med regeringen kring höstbudgeten, vilket har resulterat i att 850 miljoner kronor "satsas" 2012 för ökad anhöriginvandring och skolgång för barn till sk. "papperslösa".       I klartext innebär detta två saker: 1....

Av medborgaren - 18 september 2011 09:51

Trots att de flesta moderata väljarna hellre ser ett samarbete med SD, och vill styra upp den havererade invandringspolitikern, så går regeringen åt andra hållet och bygger ut vansinnespolitiken tillsammans med miljöpartiet.   Papperslösa (familj...

Av medborgaren - 14 september 2011 17:44


Ja varför? Jimmie Åkesson ställer den självklara frågan. Varför ska allt politiseras i detta land. Varför kan vi inte få ha en enda tradition kvar, utan att den ska förvandlas till ett hyllande av mångkulturen?       Sverigedemokraterna är d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se