medborgaren

Direktlänk till inlägg 21 april 2010

Skörhet som en förmildrande omständighet vid dråp?

Av medborgaren - 21 april 2010 17:40


Idag har vi kunnat ta del av nya otroliga turer i målet kring den 23-årige Libanesen från Landskrona. Hans advokat Leif Silbersky hävdar att det är en förmildrande omständighet att den dräpta 78-åriga kvinnan var såpass skör. Han hävdar att eftersom hon kan ha avlidit av en bristning i hjärnan då hon slogs ner mot asfalten, så bör hans klient få ett mycket mildrare straff.
Denne Silbersky verkar ju helt oförmögen att tänka klart. Han är visserligen en advokat som har till uppgift att försvara sin klient, för våra skattepengar. Men för den delen kan han ju inte sjunka hur lågt som helst. Är han så hungrig på ett fett advokatarvode så han är beredd att fullständigt sälja ut all moral han kan ha?

Idag har vi kunnat ta del av nya otroliga turer i målet kring den 23-årige Libanesen från Landskrona. Hans advokat Leif Silbersky hävdar att det är en förmildrande omständighet att den dräpta 78-åriga kvinnan var såpass skör. Han hävdar att eftersom hon kan ha avlidit av en bristning i hjärnan då hon slogs ner mot asfalten, så bör hans klient få ett mycket mildrare straff eller helst försättas på fri fot direkt. Tidningarna hakar på direkt, man gör ju allt för att detta brott ska tonas ner och helst försvinna så snabbt som möjligt ur folks medvetande, möjligtvis kvardröjande som "den där olyckan på parkeringsplatsen".


   

Advokaten Silbersky verkar helt oförmögen att tänka klart. Han är visserligen en advokat som har till uppgift att försvara sin klient, för allas våra skattepengar. Men för den delen kan han ju inte sjunka hur lågt som helst. Är han så hungrig på ett fett advokatarvode så han är beredd att fullständigt sälja ut all moral han möjligtvis kan ha kvar?


  


Pengar är nog det enda som räknas för denne obekymrade advokat.


Det intressanta är att hans resonemang öppnar för en hel del "möjligheter". Barn är till exempel en utsatt grupp som inte tål lika mycket stryk som en storvuxen karl utan att gå sönder. Då bör det alltså enligt samma resonemang inte vara lika allvarligt att slå ihjäl ett barn?


   


Det ska bli synnerligen intressant att se hur rättegången skildras. Vid tidigare uppmärksammade våldsbrott så har ju TV och tidningar rapporterat Live, med ingående beskrivning av brottet och namn på inblandade personer och vittnen. Man måste väl ändå kunna förmoda att det ska bli likadant denna gång?


Då, om inte förr, så kommer det framkomma om detta verkligen är den "olyckshändelse" som förövarens familj, samt representanter för hans muslimska källarmoské hävdar.


     

Företrädare för 23-åringens källarmoské "Grupp 194, Islamiskt kulturcenter, Svenska-Palestinska vänskaps-föreningen, Kulturell orientaliskt forum" håller presskonferens och hävdar att 23-åringen är helt oskyldigEller om det är som vittnen och den överlevande äldre mannen ju något mer trovärdigt beskriver, ett brutalt dråp.


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/silbersky-en-olyckshandelse_4594159.svd


 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av medborgaren - 7 november 2011 21:03


DN publicerar idag en artikel som är lika intressant som unik. Visst har vi tidigare kunnat läsa om den tilltagande antisemitismen, och förföljelsen av judar i Malmö. Men i alla artiklar fram tills idag har det (felaktigt) antytts att det skulle vara...

Av medborgaren - 19 september 2011 19:46

En mycket tragisk händelse denna i Sigtuna med mamman som nu misstänkts ha dödat sina två söner, 4 och 8 år gamla.  Så fruktansvärt att något sådant kan hända.   Mamman heter enligt uppgift Grace Nyambura Kamau och kommer från Kenya. Måste ligga ...

Av medborgaren - 19 september 2011 18:33


Regeringen har kohandlat med regeringen kring höstbudgeten, vilket har resulterat i att 850 miljoner kronor "satsas" 2012 för ökad anhöriginvandring och skolgång för barn till sk. "papperslösa".       I klartext innebär detta två saker: 1....

Av medborgaren - 18 september 2011 09:51

Trots att de flesta moderata väljarna hellre ser ett samarbete med SD, och vill styra upp den havererade invandringspolitikern, så går regeringen åt andra hållet och bygger ut vansinnespolitiken tillsammans med miljöpartiet.   Papperslösa (familj...

Av medborgaren - 14 september 2011 17:44


Ja varför? Jimmie Åkesson ställer den självklara frågan. Varför ska allt politiseras i detta land. Varför kan vi inte få ha en enda tradition kvar, utan att den ska förvandlas till ett hyllande av mångkulturen?       Sverigedemokraterna är d...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se